A-
A+

Rangers på slutspelsjakt – vann över Buffalo

New York Rangers Mika Zibanejad (93) firar med lagkamraten Ryan Lindgren (55). Arkivbild.
New York Rangers Mika Zibanejad (93) firar med lagkamraten Ryan Lindgren (55). Arkivbild.
IshockeyTT

New York Rangers är fortfarande kvar i racet om en plats i ishockeyns Stanley Cup-slutspel. I natt tog laget viktiga poäng mot Buffalo – tack vare ett nytt mål av Mika Zibanejad.

Annons

Annons

Annons

Annons

Rangers målvakt Igor Sjestiorkin storspelade i målet med 36 räddade puckar och Mika Zibanejad fick in det avgörande 3–1-målet i powerplay med sju minuter kvar av matchen.

New York Rangers har fortfarande chans att nå Stanley Cup-slutspelet – men det blir en tuff kamp. Laget ligger på femte plats i den östra divisionen, fyra poäng bakom Boston som ligger på fjärde och sista slutspelsplats, men med två färre spelade matcher.

20 mål

Nattens motståndare Buffalo är sedan länge avhängda sist i tabellen. Men jumbolaget gav ändå Rangers målvakt en match.

I dag spelade vi väldigt smart defensivt och offensivt, och resultatet blev det som det borde ha blivit. Vi ger oss själva möjligheten att kämpa om en plats i slutspelet, säger målvakten Igor Sjestiorkin.

Mika Zibanejad har sprutat in mål den senaste tiden och leder NHL-svenskarnas skytteliga med 20 mål den här säsongen.

Annons

Annons

Florida-lagen klara

Några som redan är klara för Stanley Cup-slutspel är förra årets vinnare, Victor Hedmans Tampa Bay, och det tack vare en 7–4-seger över Chicago i nattens NHL.

Även svensklaget Florida, med bland andra Patrick Hörnqvist och Alexander Wennberg, säkrade en slutspelsplats i natt efter att ha besegrat Nashville, även där med just 7–4.

Nashville, med svenskarna Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Calle Järnkrok, ligger på fjärde plats i divisionen, och har därmed chans att bli nästa lag som kniper en plats i Stanley Cup.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?