A-
A+

Rånvåg mot taxichaufförer i Malmö

Tre rån mot taxibilar på ett dygn – ovanligt i Malmö, uppger polisen. Arkivbild.
Tre rån mot taxibilar på ett dygn – ovanligt i Malmö, uppger polisen. Arkivbild.
BrottTT

Malmös taxibransch verkar ha drabbats av en rånvåg.

Under onsdagskvällen och natten till torsdag utsattes tre chaufförer för knivrån, rapporterar Sydsvenskan. Nu söker polisen efter flera yngre okända personer som chaufförerna pekar ut.

Annons

Annons

Det här är väldigt ovanliga rån. Det är ovanligt att taxichaufförer drabbas, säger polisens presstalesperson Nils Norling till TT som gått igenom statistiken och inte kunnat upptäcka något liknande i staden hittills i år.
Man ska ha hotat åtminstone ett par med vad som verkar vara en kniv.

Det första larmet kom under sen kväll, då en taxichaufför som kört flera personer till området Holma tvingades lämna över pengar under knivhot.

Kort därpå larmade en chaufför från Västra hamnen i Malmö som utsatts för samma sak. Tredje larmet kommer tidigt på morgonen, då en chaufför ska ha blivit avtvingad pengar i stadsdelen Oxie.

I samtliga fall pekar chaufförerna ut att det handlar om yngre gärningspersoner. Än så länge finns inga gripna, uppger polisen.

Vi har fått in vissa signalementsuppgifter som vi arbetar vidare på. Vi tittar också om det finns ytterligare vittnen på de platser där de här personerna hämtats eller lämnats.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.