Rapaces fejkmisshandel i SVT kritiseras

Skådespelaren Ola Rapace. Arkivbild.
Skådespelaren Ola Rapace. Arkivbild.
TvTT

I "Stjärnorna på slottet" låtsas Ola Rapace spöa upp en ljudtekniker. Nu får SVT kritik för påhittet. "Empatilöst bortom allt förstånd", skriver Katarina Wennstam.

Annons

Annons

Annons

Annons

I programmet låtsas skådespelaren Ola Rapace att han förlorar humöret och misshandlar en ljudtekniker inför de andra deltagarna. I själva verket var den påhittade misshandeln en vink om att stjärnkollegorna skulle få utföra stunts.

Men skämtet uppskattas inte av alla. Författaren och debattören Katarina Wennstam kallar tilltaget "tondövt och empatilöst".

Vi vet i dag, efter vittnesmålen hösten 2017 och framåt, att just den här typen av faktiskt verkliga utbrott på olika typer av produktioner, repetitioner eller firmafester, är något som väldigt många människor inom tv-, film- och teaterbranschen har upplevt, säger hon till Aftonbladet.

I kommentarerna i ett tidigare inlägg på Instagram får hon medhåll av bland andra Mia Skäringer Lázár, Eva Röse och Alexandra Rapaport.

SVT säger till Aftonbladet att påhittet var vinkning till "Olas rykte som hetlevrad" och uppger att ingen av de andra medverkande tagit illa upp.

Ola Rapce själv säger i ett sms till tidningen att han inte vet vem Katarina Wennstam är. "Så svårt att kommentera. Är hon nån insta-kändis?", skriver han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons