A-
A+

Rapartisten skulle förnedras

Illustration från förhandlingen i det stora Vårbymålet.
Illustration från förhandlingen i det stora Vårbymålet.
BrottTT

Avsikten var att förnedra och ta ifrån den unge rapartisten hans värdefulla klocka och guldhalsband. Det medgav en av de misstänkta i det stora Vårbymålet när förhandlingen om brotten i samband med kidnappningen fortsatte på tisdagen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Advokat Johan Grahn, som företräder en av de totalt 14 personer som misstänks för inblandning i kidnappningen av en av Sveriges mest spelade rapartister, inledde tisdagens förhandling med att förklara att hans klient, "fotbollsspelaren", medger en del av det som han misstänks för.

Han medger att han har organiserat transporten av NN, sade Johan Grahn och förklarade att hans klient även medverkat i vissa förnedrande moment som artisten utsatts för.

"Lurats dit"

Han förtydligade att artisten inte tvingats till den lägenhet i Vårberg där åklagaren påstått att brotten begåtts.

NN har inte tvingats till platsen. Han har lurats dit, sade Johan Grahn.

När det gäller hur den unge artisten blev av med sin Rolexklocka och sina två tunga guldkedjor medger fotbollsspelaren att han tagit föremålen.

Men det har skett utan hot eller våld.

Annons

Annons

Ingen erkänner

Den misstänkta utpressningen som offret senare, enligt åklagaren, ska ha varit utsatt var enligt advokaten inte planerad.

Syftet från min klient har inte varit att utöva utpressning. Avsikten har varit att förnedra NN och ta hans klocka och guld. Tanken om utpressningen uppkommer först senare, sade Johan Grahn.

Under tisdagens vidare förhandling har flera av de misstänkta förhörts. Ingen av dem erkänner brott men några medger att de varit på eller i anslutning till brottsplatsen, men då av andra anledningar och skäl.

Förhören med de tilltalade gällande kidnappningsbrotten fortsätter i eftermiddag och enligt den senast uppdaterade huvudförhandlingsplanen även på torsdag, då bland andra rapparna Yasin och Haval ska höras.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!