A-
A+

Rapartistens mamma: Jag var jätterädd

Illustration från förhandlingen i säkerhetssalen vid Stockholms tingsrätt. Arkivbild.
Illustration från förhandlingen i säkerhetssalen vid Stockholms tingsrätt. Arkivbild.
BrottTT

Rättegången om den misstänkta kidnappningen av en av Sveriges mest kända rapartister fortsätter. Hans mamma berättade i dag om hur rädd hon var tiden efter händelsen.

Annons

Annons

I april förra året ska artisten ha förts bort till en lägenhet i Stockholm och där rånats och fotograferats under förnedrande former. Därefter ska förövarna ha försökt pressa honom på tre miljoner kronor.

I dag hålls förhör med bland andra den unge rapartistens föräldrar. Dagen inleddes med att hans mamma, uppkopplad på videolänk, berättade om kvällen när människorovet ska ha skett och tiden efter.

Anmälde rån

Artisten bodde då hemma hos sin mamma och hon är också den som anmälde till polisen att hennes son blivit rånad på en dyrbar klocka och guldsmycken.

Han sa att jag inte skulle anmäla. Men jag måste anmäla att det är ett rån och att det försvunnit saker. Jag är mamma till dig, berättar hon om händelsen.

Mamman berättar också om hur hennes son sedan försökte få henne att förstå att hon kunde vara i fara och han sa att hon måste flytta från sin bostad. Han berättade också för henne om de förnedrande bilderna som tagits under kidnappningsnatten och att någon ville pressa honom på pengar.

Jag var jätterädd för jag förstod att någonting var väldigt allvarligt och väldigt farligt. Han försökte få mig att förstå att jag måste göra någonting.

Annons

Annons

Inte betala

Åklagaren ställer en fråga till mamman om sonen ville att utpressarna skulle få de tre miljoner som de ville ha. Svaret hon får är nej. Åklagaren frågar vad hon själv tyckte.

Om jag ville betala? Nej, varför skulle jag betala? Om något hade blivit bra av det hade jag kunnat betala vad som helst. Men jag ville inte betala, sade artistens mamma.

Totalt 14 personer står åtalade för inblandning i händelserna, däribland två andra kända rapartister: Yasin Mahamoud och Haval Khalil. De anklagas för att vid varsitt tillfälle ha försökt hjälpa till och locka fram rapparen inför kidnappningen, men båda nekar till brott.

Den utsatte artisten har inte velat medverka under utredningen och dök heller inte upp när han förra veckan skulle förhöras.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!