A-
A+

Rapinoe skadad i sin sista match

Megan Rapinoe leds av planen efter att hon skadat sig i sin sista match i karriären.
Megan Rapinoe leds av planen efter att hon skadat sig i sin sista match i karriären.
FotbollTT-AFP

Amerikanska fotbollsstjärnan Megan Rapinoe lämnade planen haltandes tre minuter in på sin sista match i karriären med en befarad hälseneskada i finalen av USA:s fotbollsliga, NWSL.

Ingen annan spelare befann sig i närheten av 38-åringen när hon föll ihop under mötet mellan hennes OL Reign och Gotham FC, en match som Rapinoes lag förlorade med 1–2.

Efter att ha fått hjälp av medicinsk personal på plats klev fotbollsstjärnan av planen och hyllades av publiken på Snapdragon Stadium i San Diego.

Det här var tufft. Det var definitivt inte så här jag föreställde mig att den sista (matchen) skulle bli, sade en tårögd Rapinoe till CBS Sports efter matchen.

Hon spelade sina sista match för det amerikanska landslaget i september och fick i samband med detta sin tröja inramad. På hennes cv finns både dubbla VM-segrar och ett OS-guld. Hon saknar däremot en titel på liganivå.

Utöver sina insatser på fotbollsplanen har Megan Rapinoe även utmärkt sig som djupt engagerad i frågor om jämställdhet och stöd för hbtq-rörelsen.

Hon var också djupt kritisk till Donald Trump under hans tid som president och efter VM-guldet 2019 nobbade landslaget bland annat att besöka Vita huset, vilket sedan fick Trump att twittra nedlåtande om fotbollslandslaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.