A-
A+

Rapinoe: "Sverige ett av världens bästa lag"

Hanna Glas i duell med USA:s Megan Rapinoe.
Hanna Glas i duell med USA:s Megan Rapinoe.
FotbollTokyo, TT:s utsända

44 matcher utan förlust. Och bara ett enda insläppt mål i år före OS-premiären.

Så kom Sverige, och krossade guldfavoriten med 3–0 i Tokyo – och Megan Rapinoe kunde bara konstatera att de precis mött ett av världens bästa lag.

Sverige gjorde en fantastisk match, säger stjärnan till TT.

Annons

Annons

Sverige besegrade den regerande världsmästaren USA med sensationella 3–0 och efteråt säger såväl förbundskaptenen Vlatko Andonovski och stjärnan Megan Rapinoe att det absolut inte var ett resultat de förväntade sig.

Vi gjorde inte en speciellt bra match, utan att ta något från Sverige – de gjorde en fantastisk match och hittade många ytor. De tog tillvara på sina chanser, säger Megan Rapinoe till TT efter matchen.
Sverige är ett av de bästa lagen i världen, och om vi inte spelar bra kommer vi inte vinna dessa matcher. Vi vill spela mycket bättre än så här, fortsätter hon.

Förbundskaptenen Andonovski:

Det är ett tufft resultat, jag tror aldrig att det här laget har varit i den här situationen tidigare, att förlora med 0–3 är lite av en chock. Men det är bara att studsa tillbaka. Det är klart att det inte var något vi förväntade oss, men vi spelade inte tillräckligt bra och Sverige gjorde en otrolig match.

TT: Hur kommer resultatet att påverka er under fortsättningen?

Vi är de enda som kan ta oss ur den här situationen, det finns fortfarande en chans och jag vet att det här laget inte kommer att ge upp, säger Andonovski.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!