A-
A+

Rasmus Bengtsson avslutar karriären

Rasmus Bengtsson. Arkivbild.
Rasmus Bengtsson. Arkivbild.
FotbollTT

Rasmus Bengtsson bröt nyligen kontraktet med Malmö FF.

Nu väljer han att avsluta fotbollskarriären.

Det känns som en lättnad nu när jag tagit beslutet. Alla mina fotbollsdrömmar blev sanna i MFF och det är jag glad och stolt över, säger han till Expressen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter lång tids spekulation meddelade Malmö i början på mars att man bryter kontraktet med trotjänaren Rasmus Bengtsson.

Beslutet föranleddes av en fjolårssäsong där relationen med tränaren Jon Dahl Tomasson bröt samman och 34-åringen sattes i frysboxen.

Avslutet blev inte som jag ville och det blev som det blev med tränaren. Det som känns surt är att han kommer att vara borta från Malmö FF om något år och inte ha något med klubben att göra, medan min relation med Malmö FF alltid kommer att vara densamma hela livet. Min relation med supportrar och klubben har inte förändrats alls, säger han till Expressen.

Bengtsson bekräftar att han haft anbud, både i allsvenskan och utomlands, men att han trots det väljer att tacka för sig.

Det blev kanske inte det slutet om jag ville, men det blev ändå ett avslut i Malmö FF och jag har haft svårt att se mig fortsätta i någon annan klubb i Skandinavien med tanke på allt jag fått uppleva med MFF, säger han.

Försvararen, som är fostrad i Malmö FF, spelade i a-laget mellan 2015 och 2020. Dessförinnan har han representerat Trelleborg, tyska Hertha Berlin och nederländska Twente.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.