A-
A+

Rasrisk efter brand i västra Stockholm

Det brinner i ett flerfamiljshus i Hässelby. Arkivbild.
Det brinner i ett flerfamiljshus i Hässelby. Arkivbild.
BrandTT

Boende tvingades evakuera mitt i natten på grund av en brand i ett lägenhetshus i Hässelby. Rasrisk finns på fasaden och området hålls avspärrat.

Annons

Annons

Polis och räddningstjänst larmades strax före klockan 02 till ett sjuvåningshus i Hässelby i västra Stockholm. En brand, som tros ha startat på en balkong, spred sig sedan upp till vinden.

Taket får brinna av, och vinden. Vi bevakar och ser till att det inte sprids nedåt i huset, säger Jarmo Carlsten, ledningsoperatör vid räddningscentralen Mitt.

Inga skadade

Samtliga boende i huset har evakuerats till en närliggande förskola. Inga personskador har rapporterats.

Under natten var spridningsrisken till intilliggande fastigheter överhängande på grund av så kallat gnistregn. Hotet minskade under morgonen och vid sjutiden har flera räddningsenheter kunnat lämna platsen.

Brandintensiteten och omfattningen har gått ner ganska kraftigt så vi har gått ner på personal och har bara bevakning och eftersläckning där nu, säger Jarmo Carlsten.

Området är tills vidare avspärrat. Enligt Jarmo Carlsten råder det en mindre rasrisk från den eldhärjade delen av fasaden högst upp på byggnaden.

Man kollar på det och undersöker hur farligt det är.

Annons

Annons

Kan flytta tillbaka

Han bedömer att merparten av de 40-50 personer som har evakuerats kommer kunna återvända till sitt hem.

Vad jag vet är det tre lägenheter som är skadade högst upp. När rasrisken är undanröjd ska resterande kunna flytta hem igen under dagen hoppas jag.

Polisen inledde en förundersökning om grov allmänfarlig vårdslöshet, en rubricering som senare under morgonen har ändrats till mordbrand. När släckningsarbetet är färdigt ska en kriminalteknisk undersökning genomföras.

Vi har inga tankar kring vad som har orsakat det hela i nuläget, Pontus Sandulf, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.