A-
A+

Rättegång togs om – knarkhandlare får fängelse

Hovrätten begärde ny rättegång efter det att domare deltog på videolänk. Arkivbild.
Hovrätten begärde ny rättegång efter det att domare deltog på videolänk. Arkivbild.
BrottTT

Genom sina chefspositioner på ett företag skötte två män en omfattande knarkhandel, där miljontals tabletter såldes på internet. Nu döms flera inblandade för andra gången – efter det att den första domen ogillats av hovrätten.

Annons

Annons

De båda männen, som pekas ut som ledare i narkotikanätverket, utnyttjade sina chefspositioner på ett bemanningsföretag i Västsverige för att sköta narkotikahandeln utan arbetsgivarens vetskap. Bland annat använde de datorer och material från företaget, och förvarade dopningspreparat i lokalerna.

Sammanlagt nio personer åtalades i januari, varav sju dömdes i april. Hovrätten valde dock att ogiltigförklara domen, då en juristdomare, som smittats av covid-19, inte kunde delta fysiskt under rättegången utan i stället var med på videolänk.

Nu har fallet prövats i en ny rättegång: sju döms, och tre av dem får långa straff; sex och ett halvt, sju och ett halvt respektive åtta år.

Polisutredningen har beskrivits som en av de största någonsin i Sverige vad gäller narkotikaförsäljning på internet. Drygt 1,7 miljoner narkotikatabletter ska ha sålts till omkring 5 000 personer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.