A-
A+

Real Madrid-stjärnan inte med på bojkotten

Athenea del Castillo. Arkivbild.
Athenea del Castillo. Arkivbild.
FotbollTT

39 spelare bojkottar det spanska fotbollslandslaget och tänker inte möta Sverige i Nations League i nästa vecka. Men inte Athenea del Castillo."

"Vi måste uppfylla vår plikt", skriver hon på X.

Annons

Alla i VM-guldtruppen – utom Athenea del Castillo och Claudia Zornosa som meddelat att hon slutar i landslaget – skrev på för en lanslagsbojkott tills dess att stora förändringar gjorts i det spanska fotbollsförbundet vad gäller respekt för kvinnliga spelare och mer rättvisa förhållanden.

De menar att det inte räcker att förbundsordföranden Luis Rubiales, vars kyss på munnen på VM-hjälten Jennifer Hermoso, avgått och förbundskaptenen Jorge Vilda fått sparken.

del Castillo förklarar nu varför hon inte skrev på, trots att hon stöttar kollegorna i kampen.

"Med tanke på hur nära det är till Nations League-kamperna och med hänsyn till att en viktig del av våra krav har uppfyllts, överväger jag inte att avstå från en kallelse från landslaget", skriver hon på X, tidigare Twitter.

"Först och främst är vi fotbollsspelare. Med tanke på vad som har hänt de senaste veckorna skadar det aldrig att påminna om det. Det är vi skyldiga vårt yrke och och vi måste uppfylla vår plikt".

Real Madrid-anfallaren vill ge dem som nu finns på förbundet förtroendet att göra förändringarna som spelarna krävt.

Spanien ska möta Sverige, i Göteborg, den 22 september, och Schweiz fyra dagar senare i Nations League som också är OS-kval. På grund av bojkotten har Spaniens förbundskapten Montserrat Tomé ännu inte tagit ut någon trupp till Sverige-matchen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.