A-
A+

Redo att välta mästarlaget: "Närmat oss"

Linda Sembrant hoppas att det här ska bli Juventus säsong i Champions League.
Linda Sembrant hoppas att det här ska bli Juventus säsong i Champions League.
FotbollTT

Juventus blir inte av med Lyon.

För tredje året i rad ställs lagen mot varandra i Champions League, och nu är det dags för ett trendbrott, säger Linda Sembrant.

Vi har tagit steg och vill såklart hota dem, säger svenskan inför kvällens Champions League-premiär.

Annons

Annons

Juventus inleder gruppspelet med bortamatch mot Zürich i kväll. Men kampen om avancemang – endast de två främsta går vidare – väntas snarare bli mot de två övriga lagen i gruppen, Arsenal och Lyon.

Den på pappret svåraste nöten att knäcka: regerande mästarlaget Olympique Lyonnais.

Det blir roliga matcher, riktigt bra matcher mot bra motstånd. Lyon har man ju mött x antal gånger nu, Juventus har ju fått dem nästan varje år. Så det var lite tråkigt. Men det ska bli väldigt kul att dra i gång Champions League, säger Juventus Amanda Nildén.

Juventus två senaste Champions League-säsonger har tagit slut mot just Lyon. För två år sedan blev det klar förlust, sammanlagt 2–6 i 16-delsfinalen, men i kvartsfinalmötet i våras var det desto jämnare. Juventus vann med 2–1 hemma innan Lyon vände och vann returen med 3–1. Det franska storlaget gick sedan hela vägen och vann turneringen.

"Kan hota de största"

Nu hoppas Juventus, där den svenska representationen består av Nildén, Linda Sembrant och Evelina Duljan, på ännu tätare bataljer.

Vi har visat, som förra året, att när vi spelar som bäst kan vi hota de största. Det blir en väldigt stor utmaning men det är väldigt stimulerande och väldigt häftigt. Vi siktar såklart på att kliva in bra och vi vill ta oss vidare från gruppen, säger Linda Sembrant.

Insatsen i kvartsfinalen förra säsongen tar hon med sig in i gruppspelet. Juventus känner att inte ens ett lag som Lyon är en omöjlig uppgift.

Vi har ju närmat oss. Vi vann första matchen förra året. Men sedan gjorde de en väldig stark andra halva av Champions League. De imponerade väldigt mycket i slutet av förra säsongen. Men vi känner till dem bra, vi har varit nära och gjort väldigt bra resultat. Så jag tror att de också känner respekt för oss. Vi känner att vi har tagit steg och vill såklart hota dem återigen.

Annons

Annons

Hurtig återvänder

Det finns bekanta element också i Arsenal. Londonlaget värvade Lina Hurtig, en annan svensk landslagsspelare, från just Juventus i somras. För 27-åringen blir det därför en återkomst till Italien redan den 24 november när lagen möts på Allianz Arena i Turin.

Tillbaka till Italien, woop woop. Det känns bra, det ska bli kul. Det är en fantastisk arena. Och jag känner ju alla i laget, säger Hurtig.

TT: Vad tänker du om styrkeförhållandena mellan Arsenal och Juventus?

Juventus är ett väldigt bra lag med bra spelare. Men de har knakat lite den här säsongen, och inte fått med sig allt. När jag var där kanske vi inte alltid spelade bra, men vi fick alltid med oss den där trepoängaren till slut ändå. Det har de kanske inte riktigt fått i år. Men det är fortfarande ett väldigt bra lag med bra spelare. Så kvaliteter finns det, säger Hurtig.

Ur svenskintresse är det främst grupp D som lockar. Där har Rosengård fått en sportslig mardrömslottning med matcher mot Barcelona, Bayern München och Benfica.

En som dock gläds åt utfallet är Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö.

Jag blev jätteglad när jag såg att vi skulle spela mot Rosengård. Inte för att det är ett motstånd som jag gärna ville möta, men nu får jag åka hem till Sverige och träffa tjejerna som är där, och spela på svensk mark. Det blir jättekul. Och också att få visa upp det vi har i Barcelona och få jämföra sig med svenska spelare. Det ska också bli kul, säger Rolfö.

Krock med MFF

Barcelona inleder hemma mot Benfica i kväll, medan Rosengård reser till München. Fridolina Rolfö ser dock redan fram emot den 27 oktober, när det spanska storlaget reser till Sverige för match på Malmö IP.

Trots konkurrensen om åskådare – Malmö FF:s herrar spelar hemmamatch i Europa League samma datum – hoppas den svenska landslagsstjärnan att Barças stjärnspäckade lag ska kunna locka stor publik.

Jag älskar ju att se på hur vi spelar, när jag själv inte gör det. Sättet vi spelar på, teknisk fotboll, taktisk fotboll, det är många detaljer, mycket rörelse och många platsbyten. Jag tycker att det är väldigt underhållande att spela och få vara en del av det laget, för det är smarta spelare som vill otroligt mycket. Och det tror jag syns också, säger Rolfö.

Hon lyfter också ett varningens finger för det svenska mästarlaget Rosengård.

Vi får inte glömma att det är ett otroligt bra Rosengård vi ska möta, det är ingen match vi kommer att springa hem. Det kommer att krävas ett otroligt stort jobb och vi är inte heller direkt vana att spela på konstgräs. Det blir också en utmaning.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.