-
+

Regerande mästaren Kenin utslagen i Melbourne

Amerikanskan Sofia Kenin under förlustmatchen mot Kaia Kanepi.
Amerikanskan Sofia Kenin under förlustmatchen mot Kaia Kanepi.
TennisTT

Regerande mästarinnan Sofia Kenin har åkt ur årets Australien Open efter att ha förlorat i raka set mot estländskan Kaia Kanepi.

Det kändes som att jag inte var där, mitt huvud var inte med, sade den amerikanska världsfyran efter matchen.

Annons

Annons

Ash Barty under matchen mot Daria Gavrilova.
Ash Barty under matchen mot Daria Gavrilova.

Hemmastjärnan Ash Barty gick med vissa bekymmer vidare till tredje omgången. Femteseedade Elina Svitolina och sjätteseedade Karolina Pliskova likaså.

Men för regerande mästarinnan Sofia Kenin är singelspelet slut för den här gången. Kaia Kanepi vann med 6–3, 6–2 och såg till att fixa turneringens hittills kanske största skräll.

Hon spelade väldigt bra. Men jag var riktigt nervös inför matchen. jag har inte hittat mitt spel på så länge. Jag spelade bra, men inte på hundraprocentig nivå, det känns tufft nu, säger Kenin på presskonferensen efter matchen.

"Jag var också skakig"

Kanepi var av förståeliga skäl något mer uppåt, men också hon var nervös.

Jag vet inte inte om hon (Kenin) var nervös eller så, det kunde jag inte se, jag var också skakig och alltför upptagen med att lugna ner mig själv. Jag hade aldrig tid att titta på hur hon kände sig, sade estländskan.
Men nu ska jag bara njuta av vad jag har gjort och känna mig nöjd med det, säger Kanepi, som i näst omgång får ta sig an kroatiskan Donna Vekic.

Bättre gick det alltså för toppseedade Barty, som mötte landsmaninnan Daria Gavrilova, och gav många supportrar på plats hicka. Barty, som hela landet hoppas ska vinna på hemmaplan, gick ut på centrecourten med kraftigt bandagerat vänsterlår.

Men jag är frisk som en nötkärna. Det är faktiskt bara en liten tejpning men vi var tvungna att se till att det sitter på plats, lugnade hon publiken från innerplan efter matchen.

Annons

Annons

Slappnade av för mycket

Trots att hon är uppskriven favorit i Melbourne och att hon ligger 386 platser före Gavrilova på världsrankningen visste Barty att det inte gick att slappna av. Vid ställningen 6–1, 5–2 såg det ut som om det "bara" var att serva hem matchen, men en kort stund senare var det tiebreak.

När man möter en annan "aussie" spelar rankningen ingen roll, jag visste att det skulle bli en knepig match, säger Barty efter att ha vunnit tiebreaket. I tredje omgången väntar ryskan Ekaterina Alexandrova.

Karolina Pliskova besegrade Danielle Collins i raka set och får nu möta Karolina Muchova, även hon från Tjeckien. Ukrainskan Svitolina besegrade amerikanskan Cori Gauff i två raka set och möter Julia Putintseva i nästa omgång.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss