A-
A+

Regeringen backar om ripjakten

Regeringen backar om ripjakten. Arkivbild.
Regeringen backar om ripjakten. Arkivbild.
NaturTT

Det blir ingen förkortning av vinterjakten på ripa i fjällen. Regeringen har lyssnat på "relevant kritik" och backar, enligt landsbygdsministern.

Annons

Annons

"Regeringen har tagit del av relevant kritik som riktats mot beslutet när det gäller jakttider för ripa och anser att det sammantaget finns skäl att göra justeringar", säger landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) i ett pressmeddelande.

Det innebär att jakttiderna för ripa blir desamma som tidigare i vissa områden och utökas i andra, rapporterar lokala medier.

Enligt ett tidigare beslut skulle ripjakten i en del områden kortas med en månad, och avslutas den 15 februari i stället för den 15 mars. Detta trots att Naturvårdsverket inte såg några skäl till att ändra jakttiden.

Jägareförbundet har riktat skarp kritik mot beslutet, som man ansåg skulle göra den traditionella jakten nästan omöjlig att genomföra.

Jag är jätteglad för alla jägares skull och att regeringen har ändrat ett beslut som var fel från början, säger Birgitta Isaksson, ordförande för Jägareförbundet i Norrbotten, till P4 Norrbotten.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!