Regeringen: Fler stödåtgärder "inom kort"

Finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson (M). Arkivbild.
Finansminister Magdalena Andersson (S) och Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson (M). Arkivbild.
PolitikTT

Moderaterna kräver att regeringen ger besked hur de företag som drabbas av de nya restriktionerna ska kompenseras.

Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) är nya stödåtgärder på gång inom kort.

Annons

Annons

Annons

Annons

Alkoholstopp efter klockan 20 och max fyra personer per sällskap. De nya restriktionerna slår mot redan sargade branscher.

Det är bra att man gör mer för att hindra smittspridningen, men inför man restriktioner måste man samtidigt ge besked hur man kompenserar de företag som nu drabbats oerhört hårt. Det är regeringens skyldighet, säger Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson till TT.

Hon framhåller att regeringens ekonomiska stödpolitik saknar förutsägbarhet.

Man ligger steget efter. Det kommer att drabba många hårt med fler konkurser bland de företag som i praktiken fått ett indirekt näringsförbud, med höjd arbetslöshet till följd, säger hon och fortsätter:
Först och främst behöver de stöd som redan finns fungera och nå fram. Regeringen behöver rätta till det som inte fungerar.

Korttidspermitteringar som beviljats under året kan förlängas till 30 juni nästa år. Omställningsstödet som baseras på hur mycket företag tappar i omsättning går ut till årsskiftet.

Enligt finansminister Magdalena Andersson är nya stödåtgärder på gång inom kort.

”Vi har förlängt flera viktiga stöd och de är utformade så att ju hårdare man drabbas, desto mer stöd får man. Vi kommer också att presentera fler åtgärder inom kort”, säger Magdalena Andersson till TT i en skriftlig kommentar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons