A-
A+

Region i förstärkningsläge söker pensionärer

Bemanningsproblemen i Region Västerbotten påverkar hur många vårdplatser som kan hållas öppna. Arkivbild.
Bemanningsproblemen i Region Västerbotten påverkar hur många vårdplatser som kan hållas öppna. Arkivbild.
VårdTT

Annons

Annons

I över en vecka har det rått förstärkningsläge i Region Västerbotten. Anledningen är hög frånvaro bland medarbetarna, vilket har lett till att färre vårdplatser har kunnat hållas öppna, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Förstärkningsläget innebär att vi mobiliserar våra krafter så att vi kan fatta beslut på ett snabbare vis än normalt. För patienterna ska det inte innebära någon skillnad, säger Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör till SVT Västerbotten.

Regionen har nu börjat söka efter pensionerade sjuksköterskor och studenter som kan arbeta extra på de tre berörda sjukhusen.

De inventerar även sjukvårdspersonal som deltar i forsknings- och utvecklingsprojekt för att se om det finns möjlighet att omplacera personal.

Enligt Brita Winsa vänder man på alla stenar för att hitta en lösning för att på kort sikt kunna säkra upp vårdplatser. Problemet bedöms dock fortgå under lång tid då man väntar stora pensionsavgångar bland sjuksköterskor de närmsta åren och det är svårt att rekrytera ny personal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.