-
+

Regionen dementerar uppgift om vaccinstopp

'Till personer inom hemtjänsten ger vi nu deras första dos i snabbast möjliga takt som tillgången på vaccin tillåter', säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.
"Till personer inom hemtjänsten ger vi nu deras första dos i snabbast möjliga takt som tillgången på vaccin tillåter", säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge.
CoronavirusetTT

Annons

Annons

Västra Götalandsregionen dementerar nu att man stoppat vaccinationen av personer med hemtjänst eller hemsjukvård. I ett pressmeddelande skriver man: "En felaktig medieuppgift gör gällande att VGR har stoppat vaccinering av personer med hemtjänst eller hemsjukvård. Det stämmer inte".

"Alla på särskilt boende ska nu ha fått sin första dos och flera har även fått den andra. Till personer inom hemtjänsten ger vi nu deras första dos i snabbast möjliga takt som tillgången på vaccin tillåter", säger vaccinationssamordnare Kristine Rygge i samma pressmeddelande.

Men man medger att de minskade leveranserna av vaccin kan innebära att personer i det som kallas fas två, bland annat de som är 70 år och äldre, kan få vänta längre än planerat.

Som det ser ut nu så kan det dröja flera veckor till innan vi har vaccin som vårdcentralerna kan beställa. De få doser som vi får de närmaste tre veckorna kommer att behöva användas för att bli klara med fas ett, säger Kristine Rygge.

Samtidigt meddelar kommunikationsdirektören Johanna Wiechel-Steier i Region Halland till Hallandsposten att också Region Halland skjuter upp starten av fas två-vaccineringen. Regionen hoppas komma i gång med fas två under veckorna 7–8.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss