Regn kan skapa trubbel i Masters

Det väntas sämre väder när US Masters drar i gång på torsdag.
Det väntas sämre väder när US Masters drar i gång på torsdag.
GolfAugusta, Georgia, TT:s utsände

På förhand spekulerades det om risken för ett ovanligt kallt november-Masters.

Så blir det inte.

Däremot kan det bli blött. I värsta fall riktigt blött.

Annons

Annons

Att det kommer att regna under US Masters på Augusta National går att slå fast redan nu, allt annat måste betraktas som en meteorologisk sensation.

Den stora frågan är hur många regndroppar som kommer att falla över den mytomspunna golfbanan i Georgia. Gissningarna varierar en aning på den punkten, men det finns skräckprognoser som förutspår 37 millimeter nederbörd under den första tävlingsdagen på torsdag.

Vädermässigt ser det lite halvkaotiskt ut och regnar det kommer ju banan inte vara knallhård, det vet man ju, säger Henrik Stenson, tävlingens ende svensk.

På Augusta finns visserligen ett avancerat fläktsystem under greenerna, men även det har gränser. Mardrömsscenariot för arrangörerna är om det kommer så mycket regn att man tvingas avbryta spelet. När Masters normalt avgörs i april är det dagsljus i nästan 13 timmar per dag, jämfört med runt 10,5 timmar nu. Det finns därför inget stort utrymme att ta igen förlorad tid om det blir spelavbrott.

Sedan tidigare är det beslutat att spelarna slår ut från två olika tees under de två första rundorna, för att alla ska hinna spela klart sina rundor före solnedgången som inträffar redan runt 17.30 lokal tid.

94 spelare ställer upp i årets uppskjutna major på Augusta och de behöver i alla fall inte frysa i regnet. Under måndagens träningsspel nådde termometern som mest runt 27–28 grader på eftermiddagen och hela veckan väntas temperaturen ligga en bra bit över 20 grader.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons