A-
A+

Rejvfest upplöst av polis

Polisen upplöste under natten en rejvfest i en industrilokal i Göteborg. Arkivbild.
Polisen upplöste under natten en rejvfest i en industrilokal i Göteborg. Arkivbild.
BrottTT

Polisen har upplöst en rejvfest i Västra Frölunda i Göteborg under natten mot annandagen. På plats fanns omkring 250 personer och polisen bedömde festen som en offentlig tillställning.

Annons

Annons

Den sammanlagda bedömningen som gjordes är att det anses som en offentlig tillställning. Det är inte bara antalet utan även andra omständigheter som pekar åt det hållet, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Tillställningen, som ägde rum i ett industriområde, började i liten skala men bedömdes ha vuxit under natten. Strax före klockan tre uppskattade polisen att antalet deltagare var omkring 250 och tog beslutet att upplösa festen.

Den 23 december infördes nya restriktioner på grund av smittläget i landet. Bland annat får nu offentliga tillställningar med fler än 20 deltagare enbart ha sittande publik. Även om vaccinbevis inte skulle ha krävts här då antalet deltagare understeg 500 personer, gäller regeln att avstånd krävs mellan sällskap och att sällskapen inte får vara fler än åtta personer.

Det fanns ingen som helst åtgärd vidtagen från arrangören. Vaccinpass var det aldrig tal om överhuvudtaget, säger Gunneng.

Under natten gjordes även en del alkoholbeslag i industrilokalen och polisen har inlett förundersökningar både gällande brott mot ordningslagen och brott mot alkohollagen.

Vi har lagt fokus på att upplösa sammankomsten. Ingen är gripen i nuläget, säger Morten Gunneng, strax efter klockan tre.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.