A-
A+

Reklamfinansierad tjänst på gång hos Netflix

'Squid Game' har varit en av de mest populära tv-serierna på Netflix den senaste tiden. Arkivbild.
"Squid Game" har varit en av de mest populära tv-serierna på Netflix den senaste tiden. Arkivbild.
TvTT-AFP

Netflix och Microsoft ska inleda ett samarbete. Avsikten: strömningsjätten ska i framtiden erbjuda en reklamfinansierad tjänst till sina kunder.

Annons

Annons

Uppgifterna har cirkulerat en längre tid att Netflix förbereder för en något billigare prenumerationstjänst i utbyte mot att kunder ska få se reklam i anslutning till filmerna och tv-serierna.

Redan i april, i samband med företagets delårsrapport, lyfte företagsledningen själv frågan, detta efter en krisrapport där man för första gången på över tio år tappat abonnenter.

Enligt Netflix ska det reklamfinansierade alternativet nu bli ett fjärde till de tre som man redan erbjuder på den amerikanska marknaden.

Microsofts roll kommer vara att utveckla den plattform som ska användas av företag som vill annonsera via Netflix.

"Det är fortfarande väldigt tidigt och vi har mycket att gå igenom", kommenterar Greg Peters, operativ chef i företaget i ett pressmeddelande.

Förutom lanseringen av den nya tjänsten har Netflix sedan tidigare meddelat att man ska bli betydligt mera restriktivt gällande i vilken omfattning som kunderna ska kunna dela inloggningsuppgifter med varandra.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.