A-
A+

Rekord för nya Pokémon – trots buggar

Tio miljoner sålda exemplar på tre dagar.
Tio miljoner sålda exemplar på tre dagar.
SpelTT

De nya Pokémonspelet får kritik för tekniska tillkortakommanden. Men det har inte hindrat spelen från att slå försäljningsrekord.

Annons

Annons

Buggigt – men säljer trots allt. Pressbild.
Buggigt – men säljer trots allt. Pressbild.

På tre dagar efter släpp nådde de två spelen "Violet" och "Scarlet" tio miljoner sålda exemplar globalt, varav 4,05 miljoner i hemlandet Japan, rapporterar Nintendo.

Mario och Link får maka på sig – inget Nintendospel har nått den försäljningssiffran så snabbt tidigare.

"Det är det högsta antalet någonsin för global och inhemsk försäljning under de första tre dagarna efter lanseringen av programvara för alla Nintendo-konsoler", skriver bolaget.

Siffran kan också jämföras med Sonys "God of war: Rangarök", som med 5,1 miljoner sålda exemplar på en vecka var bolagets snabbast säljande egenproducerade spel någonsin, enligt Playstation Studios-chefen Hermen Hulst.

De nya Pokémon-titlarna har generellt fått positiva recensioner, men en gemensam nämnare bland dem är också en kritik för mängder med visuella buggar och prestandaproblem.

"'Pokemon Scarlet' och 'Violet' lever inte upp till standarden av andra Pokémontitlar, det finns så många iögonfallande tekniska problem att det är svårt att få med alla", säger Oliver MacKenzie vid Digital Foundry, som specialiserar sig på tekniska recensioner, i ett videoklipp.

"Pokémon Scarlet" och "Violet" utspelar sig i en öppen spelvärld i den nya regionen Paldea, den nionde i ordningen. Spelen släpptes den 18 november till Switch.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.