Rekordförsöken blåste bort för Duplantis

Armand Duplantis stannade på 5,91 i Berlin.
Armand Duplantis stannade på 5,91 i Berlin.
FriidrottTT

Armand Duplantis jakt på tidernas högsta stavhopp utomhus går vidare.

Svensk-amerikanen bommade återigen sina försök på 6,15.

Mycket på grund av blåsiga förhållanden på Berlins Olympiastadion.

Annons

Annons

Världsrekordet inomhus har han redan erövrat – men Armand Duplantis får vänta på att titulera sig världens bästa stavhoppare genom tiderna även i utomhussammanhang.

På söndagens friidrottsgala på Olympiastadion i Berlin, på samma arena som han vann EM-guld 2018, vann svensk-amerikanen på 5,91. Detta trots att "Mondo" satte sig i en svår sits efter rivning på 5,82, sparat hopp till 5,91, ny rivning – för att sedan klara i sista försöket.

När segern väl var säkrad, före polacken Piotr Lisek som kom tvåa, lade Duplantis upp ribban på 6,15 – en centimeter högre än stavlegendaren Sergej Bubkas toppnotering från 1994.

Men dessvärre för 20-åringen blev det inte ett enda lyckat försök på höjden – mycket på grund av blåsiga förhållanden i den tyska huvudstaden. Duplantis väntade tålmodigt på att vinden skulle mojna, men förgäves.

Duplantis, som i vintras satte nytt världsrekord inomhus två gånger om inom loppet av en vecka – först 6,17 i polska Torun och sedan 6,18 i skotska Glasgow – har tidigare under säsongen hoppat 6,07 som högst i schweiziska Lausanne.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons