A-
A+

Relationer och lust i nya "Threesome"

Matilda Källström och Simon Lööf spelar huvudrollerna i Viaplay-serien 'Threesome'.
Matilda Källström och Simon Lööf spelar huvudrollerna i Viaplay-serien "Threesome".
TvTT

Hur förödande kan en trekant i stundens ingivelse egentligen vara för en relation? Det vill regissören Lisa Linnertorp ta reda på i nya Viaplay-serien "Threesome".

Annons

Annons

Lisa Linnertorp gör regidebut med 'Threesome', som kretsar kring kärlek, sex och svek.
Lisa Linnertorp gör regidebut med "Threesome", som kretsar kring kärlek, sex och svek.
Simon Lööf, Lisa Linnertorp och Matilda Källström.
Simon Lööf, Lisa Linnertorp och Matilda Källström.

Siri och David är två unga vuxna. De har varit tillsammans i evigheter och precis flyttat till London där Siri pluggar. På en blöt efterfest har de en trekant med en ny bekantskap, en händelse som får stor inverkan på deras liv. Den öppnar upp en lucka som Siri har försökt att hålla stängd, och tillvaron börjar krackelera.

Skådespelaren Lisa Linnertorp gör regidebut med serien, och hon var klar över vad hon ville berätta:

Jag ville skildra relationer, sexualitet och kvinnlig lust. Och jag ville absolut ha en kvinnlig huvudroll, säger hon.

Nya ansikten

Valet föll på Matilda Källström, som spelar Siri. Hennes motspelare Simon Lööf har ett förflutet som hockeyspelare och hade endast gått några skådespelarkurser på teaterskolan Calle Flygare innan han fick rollen som Siris pojkvän David.

Jag ville ha helt nya ansikten för att man ska kunna se karaktärerna med helt rena ögon. Och jag fick tröska Simon ordentligt för att se om han verkligen pallade rollen eftersom han var helt grön. Men jag blev säker på honom ganska snart, även om jag inte sade det direkt, säger Lisa Linnertorp.

Linnertorp beskriver huvudrollerna som såväl svåra som komplexa och krävande, och de långa och intima tagningarna krävde skådespelare med stort mod.

Och för att klara av de många explicita sexscenerna krävdes enormt noggrann förberedelse.

Matilda och jag pratade och diskuterade det här så otroligt mycket innan. Vi träffades, lärde känna varandra, och snackade om erfarenheter och rädslor. Vi lade alla kort på bordet och kom överens om att vi är i det här tillsammans och att vi har varandras ryggar, säger Simon Lööf.

Annons

Annons

Respektfullt

Tillsammans med Lisa Linnertorp och två intimkoordinatorer gick skådespelarna igenom scenerna steg för steg. Dessutom var sexscenerna beskrivna i detalj i manus för att underlätta för skådespelarna.

Det stod inte bara "sexscen", utan det stod exakt vad vi skulle göra och vilken känslan var. Det blev aldrig konstigt för vi var så väl förberedda och hade ett otroligt och respektfullt team med oss. Den jobbigaste perioden var egentligen innan man visste vad scenerna skulle innebära, säger Matilda Källström och fortsätter:
Det är också väldigt coolt är att få visa kvinnlig lust – Siri är driven av sin egen sexualitet. Jag är väldigt stolt över det och hoppas att de som tittar kan relatera till sin egen lust.

Formande år

Seriens Siri befinner sig på en plats där hon börjar ifrågasätta allting i sitt liv. Vem hon är, sina livsval, sin relation till David. Kärleksrelationen som trasas sönder är dels en konsekvens av händelserna under den där efterfesten, men också av att de träffades när de var så unga.

För mig var perioden mellan 20 och 30 extremt omvälvande. Man räknas inte som tonåring längre, man väntas fatta vuxna beslut och leva ett vuxet liv. Man förväntas ta ansvar, men man är liksom inte där. Man formas extremt mycket under de åren och det ville jag försöka sätta fingret på, säger Lisa Linnertorp.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!