Resebolagen redo för Kanarieöarnas covidkrav

Om Kanarieöarnas lagförslag går igenom kommer alla turister att behöva visa upp ett negativt covidtest vid ankomst. Arkivbild.
Om Kanarieöarnas lagförslag går igenom kommer alla turister att behöva visa upp ett negativt covidtest vid ankomst. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Efter beskedet att Kanarieöarna kan komma att införa krav på ett negativt covidtest för alla inresande turister står de nordiska charterbolagen redo att erbjuda tester till sina kunder.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Under tisdagen uppgav lokala myndigheter på Kanarieöarna att man kan komma att skärpa kraven på alla inresande turister. Om det lokala styret får igenom det nya lagförslaget, så måste alla turister som reser till de populära charteröarna kunna visa upp ett negativt covidtest för att få släppas in på sitt hotell.

Det negativa provsvaret får vara utfärdat mellan 48 och 72 timmar före ankomst. Om lagen går igenom kommer den att gälla både spanska och utländska turister.

Liknande regler finns redan på turistdestinationer som Cypern, och har även funnits på Grekland, vilket har fått de nordiska charterbolagen att arbeta fram ett system för att testa sina kunder innan avresa.

Inte oroad

TUI erbjuder idag kostnadsfria covidtester till de kunder vars resa kräver det. Testerna går i nuläget att genomföra i de största avresestäderna. Om Kanarieöarna inför testkrav, uppger kommunikationschefen Adam Györki att man kommer att säkerställa att kunderna kan testa sig i alla städer företaget flyger ifrån.

Jag blir inte alls oroad. Det här är inga konstigheter. Om Kanarieöarna tycker att det behövs för att kunna ha en säker turism så kommer vi att ställa upp på det, säger han.

Annons

Annons

Inväntar bekräftelse

Även resebolaget Apollo erbjuder kostnadsfria covidtester i Stockholm, Malmö och Göteborg, och kommer att göra det även för resenärer till Kanarieöarna.

Om vi får en officiell bekräftelse från Kanarieöarna, så kommer vi att informera våra kunder hur och när de kan boka in sig för test. Vi jobbar hårt på att erbjuda det på fler ställen än i avresestäderna, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Kanarieöarnas lokala styre väntas besluta om lagförslaget under denna vecka.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons