A-
A+

Restriktioner för inresor från Kina förbereds

'Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera situationen i Kina och konsekvenserna för Sverige', säger socialminister Jakob Forssmed (KD) i ett pressmeddelande. Arkivbild.
"Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera situationen i Kina och konsekvenserna för Sverige", säger socialminister Jakob Forssmed (KD) i ett pressmeddelande. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Annons

Annons

Sverige förbereder sig för att kunna införa reserestriktioner för inresor från Kina till Sverige, uppger Regeringskansliet i ett pressmeddelande. En restriktion som kan tillkomma är att resenärerna måste kunna uppvisa ett negativt covid-19-test vid inresa.

"Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera situationen i Kina och konsekvenserna för Sverige samt komma med förslag på åtgärder, inklusive eventuella inreserestriktioner", säger socialminister Jakob Forssmed (KD) i pressmeddelandet.

Frågan har lyfts eftersom Kina avskaffat hinder för utresor samtidigt som det sker en omfattande smittspridning i landet.

I egenskap av EU-ordförandeland har Sverige även kallat till möte i IPCR, rådets krishanteringsmekanism, den 4 januari för att diskutera en gemensam linje.

Flera länder har redan infört krav av testning för resenärer från Kina, däribland: Storbritannien, Frankrike, Israel, USA, Spanien, Italien, Japan, Indien, Taiwan och Sydkorea. Från och med den 5 januari införs liknande krav även i Australien och Kanada.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.