A-
A+

Rev trappan – hittade 158 bowlingklot

Bowlingklot, fotograferade i Chicago. Arkivbild.
Bowlingklot, fotograferade i Chicago. Arkivbild.
USATT

Det var en minst sagt oväntad upptäckt. David Olson i USA-delstaten Michigan höll på att riva baktrappan på sitt hus när han såg ett svart klot begravt i sand.

Sedan hittade han ytterligare ett. Och ytterligare ett.

Annons

Annons

Ju djupare jag grävde ju mer insåg jag att det fanns en hel samling, berättar han för lokaltidningen Detroit Free Press.
Jag blev faktiskt lite glad för det är enklare att rulla bort bowlingklot än att flytta sand.

Till slut hade Olson rullat iväg 158 klot och han säger sig veta att det finns fler. Med sina tre barn i åtanke kontaktade han klotens tillverkare Brunswick Bowling Products och frågade om de var giftiga.

Det var de inte – och serienumren visade att de var tillverkade på 1950-talet på en anläggning som bolaget då hade i Muskegon, nära hans hus. Via sociala medier kom han i kontakt med tidigare anställda som berättade att de brukade ta hem utsorterade klot och använda som fyllnadsmaterial, i stället för grus eller sand.

Många av Olsons klot är onekligen skamfilade, de är opolerade eller saknar hål för fingrarna, rapporterar Fox News lokala kanal. Husägaren planerar ändå att använda en del som skulpturer i trädgården. Och några vill han donera till Muskegons historiska museum.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!