A-
A+

Revanschsugen Lindholm: "Vill till medaljomgång"

Anton Lindholm är revanschsugen inför kvartsfinalen mot Lettland.
Anton Lindholm är revanschsugen inför kvartsfinalen mot Lettland.
IshockeyTammerfors, TT:s utsände

Fjolårets genomklappning mot Kanada svider fortfarande.

Nu ser backen Anton Lindholm fram emot en ny kvartsfinalchans i VM.

Jag ska försöka ta revansch, säger den 28-årige Leksandsbacken.

Annons

Sverige har inte gått förbi kvartsfinal i ishockey-VM sedan guldåret 2018.

Då som nu står Lettland för motståndet och på pappret ser det ut som en bra chans även om matchen spelas på bortaplan i Riga.

I de tre VM-turneringar som spelats sedan 2018 har ishockeylandslaget förlorat två kvartsfinaler och i 2021 års fiaskoturnering i Riga nådde Tre Kronor inte ens slutspelet.

Kvartsfinalen är något av brytpunkten mellan ett stort misslyckande och starten på något som kan sluta med succé. Därför blir det ofta nervösa och krampaktiga matcher.

Brände 3–0-ledning

Från fjolårets lag som åkte ut mot Kanada finns bara fyra spelare kvar i årets trupp.

Det är förutom Lindholm också backkollegorna Henrik Tömmernes och Jonathan Pudas (som inte spelade kvartsfinalen) samt forwarden Carl Grundström, Los Angeles.

Det var då Tre Kronor brände en 3–0-ledning och släppte in två mål, 2–3 och 3–3, under matchens sista 1.53 och fullbordade sedan genomklappningen med att förlora i förlängning.

Anton Lindholm är revanschsugen.

Det är klart att det inte är en match man vill förlora. Man vill ta sig till medaljomgångarna, säger försvararen från lilla Varuträsk utanför Skellefteå.

"Jävligt nyttigt"

Den förre NHL-backen (Colorado) har en assistpoäng så här långt i VM, men är framför allt bidragande till Tre Kronors starka defensiv med bara sju insläppta mål – minst av alla lag.

Efter sex raka segrar i turneringen föll Lindholms lag i gruppfinalen mot USA, 3–4, och får därför åka till Riga för mötet med Lettland.

Jag tycker inte riktigt vi fick upp det här puckflytet vi haft tidigare, det blev mer en hugga och slå-match. Men det är bra för oss att få en sån match, det är första gången i den här turneringen och det är jävligt nyttigt att få det innan slutspelet, tycker Lindholm.

Lettland började VM med två förluster, men har sedan tagit fem raka segrar och bars fram av publiken till förlängningssegern över Schweiz i tisdags.

Att Tre Kronor, som flög till Riga vid lunchtid på onsdagen, tvingas byta spelort rycker Lindholm på axlarna åt.

En kvartsfinal är en match vi måste vinna och det är bara att ställa in oss på förutsättningarna, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.