RF-chefen: "Lagen omöjliggör publik"

Björn Eriksson tolkar gårdagens beslut som att publik inte tillåts. Arkivbild.
Björn Eriksson tolkar gårdagens beslut som att publik inte tillåts. Arkivbild.
IdrottTT

Trots hårdare restriktioner tillåts evenemang med maximalt 50 sittande personer.

Men varken regeringen eller Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson räknar med att möjligheten kommer att utnyttjas.

Tar man ner publiken till noll personer är det inte längre en allmän sammankomst, säger han.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

I veckan kom regeringen med nya coronarestriktioner. Det är nu maximalt åtta personer som får samlas på allmän plats, och undantagen för restauranger tas bort.

Trots begränsningen av allmänna sammankomster är sittande publik med upp till 50 personer fortfarande tillåtet. Detta på grund av att man behåller ett undantag för sittande. Regeringen räknar dock med att möjligheten inte kommer att utnyttjas.

"Åtta är normen"

Det är enkelt, åtta är normen, säger statsminister Stefan Löfven om förvirringen som uppstått.

Oavsett Löfvens förtydligande tolkade Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson den nya begränsningen som att publik på sportevenemang omöjliggörs.

Tar man ner publiken till noll personer är det inte längre en allmän sammankomst. Men är det 300 eller 50 personer, då är det en allmän sammankomst, och där är det som mest åtta personer som gäller, säger Eriksson.

Annons

Annons

SHL stänger

Med anledning av detta har flera SHL-klubbar under tisdagen bestämt sig för att stänga sina arenor fram till jul.

"Vi stänger (med anledning av gårdagens besked) omgående för publik på våra hemmamatcher i SHL och SDHL och stänger samtidigt våra restauranger, loger och lounger. En stängning som i enlighet med gårdagens förslag kommer gälla till den 22 december", skriver Luleå HC på sin hemsida.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons