A-
A+

Richarlisons OS-show – hattrick mot Tyskland

Richarlison firar efter sitt hattrick.
Richarlison firar efter sitt hattrick.
FotbollTT

OS i Rio 2016 slutade med guld på hemmaplan – och det råder inga tvivel om att Brasiliens fotbollsherrar är ute efter att försvara titeln i Tokyo.

4–2 mot Tyskland var ren uppvisning – inte minst av Evertons Richarlison som stod för ett hattrick.

Annons

Annons

Brasiliens målfest och Richarlisons show inleddes redan i den sjunde matchminuten när Evertonanfallaren plockade upp en perfekt slagen djupledsboll och sedan kunde gå på avslut – där Florian Müller först räddade, men där brassen kunde trycka in returen.

I den 22:a minuten tryckte Richarlisons dit nästa fullträff med pannan efter ett inlägg från Guilherme Arana. Och han skulle alltså hinna med ett hattrick innan det var dags att gå till pausvilan. Efter en halvtimmes spel smällde det till igen. En snabb brasiliansk omställning satte Richarlison i ett bra skottläge och 24-åringen sköt – till synes lätt som en plätt – in 3–0 lågt vid bortre stolpen.

I den andra halvleken kom dock tyskarna närmare. Nadiem Amiri reducerade till 3–1 kort efter paus och i den 83:e minuten kunde Ragnar Ache nicka in 3–2. Tyskland flyttade upp för kvittering – vilket skapade ytor framåt för Brasilien. I ännu en snabb omställning kom Paulinho fri och sköt in 4–2 vilket också blev slutresultatet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!