A-
A+

Risk för fler våldsdåd efter mordförsök i Malmö

En man har förts till sjukhus efter en skottlossning i Malmö. Arkivbild.
En man har förts till sjukhus efter en skottlossning i Malmö. Arkivbild.
BrottTT

Onsdagens skjutning på en spelhall i Malmö riskerar att leda till ytterligare våldsdåd.

Att våldsdådet skulle ha koppling till det så kallade Foxtrotnätverket vill polisen däremot inte bekräfta i nuläget.

Skjutningen, som skett inne i en biljardhall, rubriceras som mordförsök och polisen letar fortfarande efter misstänkta. Den man i 30-årsåldern som hittades skjuten i stadsdelen Almhög i Malmö på kvällen har allvarliga men ej livshotande skador.

Ingen sitter i nuläget frihetsberövad för dådet.

Två personer har varit frihetsberövade under natten. De frigavs under morgonen och är inte längre misstänkta i ärendet, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Polisen fick in samtal vid 22.20-tiden på onsdagen om höga smällar från lokalen och påbörjade första hjälpen på den skjutne mannen innan ambulanspersonal tog över.

Den första patrullen som kommer dit anträffar en skottskadad man inne i lokalen.

TT: Har skjutningen koppling till gängkriminalitet?

Det är lite för lite tidigt att svara på, men man kan säga att i princip alla ärenden där vi ser skottlossning och sprängningar i Malmö så ser vi i princip alltid koppling till grova kriminella miljöer.

TV4 Nyheterna rapporterar att den skjutne mannen egentligen inte varit måltavla för mordförsöket – och att dådet kopplas till Foxtrotkonflikten. Uppgifterna bekräftas inte av Malmöpolisen.

Däremot kan det finns risk för hämndaktioner efter en sådan typ av händelse som den i Malmö, säger Nils Norling till TT.

Jag kan inte säga att vi befarar nya våldsdåd, men vi vet erfarenhetsmässigt att när det sker våldsdåd i grova kriminella miljöer vet vi att det finns risk för nya våldsdåd efter det.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.