A-
A+

Rögle vann första semin i svenskmötet

Rögles Ted Brithén gjorde ett av målen mot Frölunda. Arkivbild.
Rögles Ted Brithén gjorde ett av målen mot Frölunda. Arkivbild.
IshockeyTT

Rögle vann den första semifinalen i CHL mot Frölunda. Ängelholmslaget vann på hemmaplan med 5–3.

Det är bra hockey och det är då det är roligast att spela, säger Rögles Ted Brithén i SVT:s sändning.

Annons

Annons

Ett lag i CHL-finalen kommer att vara svenskt, och efter det första av två semifinalmöten ser det ut att bli Rögle. Efter segern mot Frölunda har man nu ett gyllene tillfälle att säkra finalplatsen på bortais den 11 januari.

Frölunda kom till finalen med totalt 8–5 mot Leksand i bagaget, medan Rögle gick segrande ur striden med Sparta Prag med totalt 6–5 i sin kvartsfinal.

"Haft tajta matcher"

Till vardags är lagen två av SHL:s bästa. Rögle är tabelletta och Frölunda är bara fyra poäng bakom, med en match mindre spelad. Bäddat för dramatik med andra ord.

Vi har haft tajta matcher innan. Det är klart att det är roligt, det är bra hockey och det är då det är roligast att spela, säger Rögles Ted Brithén.

Trots att det var gästerna som spräckte nollan först, genom Johan Sundström i spel fem mot fyra, var det Rögle som hade ett litet grepp om taktpinnen.

Ett intensivt spel från hemmalaget bar frukt två gånger om i den andra perioden. Ted Brithén satte kvitteringen halvvägs in i matchen efter en fin assist från Oskar Stål Lyrenäs.

Det är jättefint spelat av Oskar, det är bara att tacka och ta emot, det var länge sedan jag gjorde mål, säger Brithén som satte två mål till i matchen.

Annons

Annons

Andra semin inställd

Målproduktionen kom igång på riktigt i den tredje perioden och även då var det Rögle som lyckades bäst. Segersiffrorna skrevs till slut till 5–3 och Rögle kopplar grepp om finalplatsen inför returen i Göteborg.

Den andra semifinalen, mellan München och finländska Tappara, ställdes tidigare på eftermiddagen in sedan tyska myndigheter satt hela det tyska laget i karantän då minst en i truppen testat positivt för omikronvarianten av covid-19.

CHL:s särskilda covid-19-kommitté kommer att ta beslut om konsekvenserna, meddelar Champions Hockey League.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.