A-
A+

Rögle vann – tar över serieledningen

Rögle går upp i serieledning efter segern mot Oskarshamn. Arkivbild.
Rögle går upp i serieledning efter segern mot Oskarshamn. Arkivbild.
IshockeyTT

Två raka förluster var nog för Rögle.

Efter segern hemma mot Oskarshamn firar Ängelholmarna nyårsafton som SHL-ledare.

Annons

Annons

Vi inledde riktigt starkt. Det var något vi fokuserade på i den här matchen eftersom vi haft svårt med de på sistone. Vi visste att vi skulle klara oss fint om vi bara kunde komma ut starkt, förklarar OS-aktuelle Adam Tambellini.

Kanadensaren hade gjort poäng i 14 matcher i rad, och mötet med Oskarshamn var inte ens två minuter gammalt innan han frispelades av Dennis Everberg.

Men Tim Juel höll tätt.

Det var ett revanschsuget Rögle som kom till spel. Inför årets sista match hade man två raka förluster i bagaget och med siktet inställt på tabelledning körde man nu full fart framåt från första nedsläpp.

"Allt går min väg"

Rögle hade inför torsdagskvällens match nio vinster i rad mot Oskarshamn, och det skulle börja på sedvanligt sätt. Dennis Everberg spelades fram av Adam Tambellini och knappt åtta minuter in i matchen stod det både klart att Rögle var i ledningen och att kanadensaren gjort poäng i sin 15:e match i följd, något bara sju spelare lyckats med i SHL tidigare.

Jag har en sådan där formtopp då allt går min väg. Kolla bara på min assist; det var ett skott som träffade ankeln på en spelare och landade på Dennis Everbergs klubba. Vi spelar bra hockey och då får man fler bra studsar, säger Tambellini.

Rögles form var inför matchen haltande. På sina tio senaste hade laget sju förluster, och framförallt hade svaga matchinledningar straffat sig.

Nu inledde hemmalaget även andra perioden starkt. Junioren Philip Granath var en stolpe från att dryga ut ledningen. Men tvåan kom ändå genom Mattias Sjögren som gjorde sitt första mål för säsongen, läckert framspelad av Tyler Kelleher.

Trean var också den en delikatess som Linus Sjödin avrundade med att sprätta upp en backhand i krysset.

Halvvägs in i slutakten hade Rögle hade precis klarat av tre-mot-fem-spel när David Quenneville gav gästerna nytt hopp.

Annons

Annons

OS-aktuella

Men mycket tack vare fint målvaktsspel av Christoffer Rifalk stannade det vid just hopp – och därmed firar Rögle nyårsafton som serieledare.

Det kan mycket väl vara ett nytt år då både Dennis Everberg och Adam Tambellini spelar OS i Peking.

Eftersom NHL inte släpper iväg spelarna ökar chansen för spelare i den svenska hockeyligan.

Jag hade verkligen älskat att få spela OS och representera Kanada. Det hade varit en stor ära. Jag var med i turneringen i Moskva med flera spelare som kämpar för en plats och nu hoppas jag bara jag kan slå mig in i laget, säger Tambellini.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.