A-
A+

Rögle vann toppmötet med Växjö

Rögles Olli Palola jublar med Rögles Adam Tambellini efter sitt 2–0-mål.
Rögles Olli Palola jublar med Rögles Adam Tambellini efter sitt 2–0-mål.
IshockeyTT

Säsongens poängmässigt bästa SHL-lag ställdes mot varandra.

Då vann Rögle toppmatchen mot Växjö med 4–1.

Växjö har dock fortsatt chans att säkra seriesegern.

Annons

Annons

Växjö hade chansen att säkra grundseriesegern i SHL vid seger efter full tid borta mot Rögle. Men Rögle visade tidigt att man tänkte göra det svårt för Växjö.

Redan efter 2.34 ordnade Joey Laleggia 1–0 för hemmalaget. Sex minuter senare var det dags igen. Olli Palola stod rätt parkerad i slottet, serverades av Adam Tambellini och sköt in 2–0.

Växjö reducerade i mittperioden genom Brendan Gaunce. Men ett mål av Adam Tambellini gjorde att Rögle kunde gå in till den sista perioden med en tvåmålsledning.

"Är nöjda"

Rögle lyckades hålla emot i tredje perioden, gjorde ytterligare ett i tom kasse och vann med 4–1. Därmed bröt man den tre matcher långa förlustraden och kan nu gå in i slutspelet med en färsk seger i ryggen.

Vi är nöjda. Vi har en riktigt bra grupp, ett bra spelsystem som vi alla litar på. En säsong går upp och ned för alla lag, oavsett hur bra man är. Vi har en riktigt bra grund och många olika kvaliteter som kan kombineras bra i slutspelet, säger Rögles forward Simon Ryfors i C More.

Annons

Annons

Växjö kan avancera

Rögle avslutade grundserien på 98 poäng. Växjö, på 93 poäng, har fyra matcher kvar att spela och har därmed fortsatt chans att sluta högst upp i tabellen.

Jag är väldigt glad över att vi har fyra matcher kvar att spela för att slipa på vissa detaljer. Egentligen vill vi bara förfina våra grunder och sätta dem på ett bra sätt, säger Växjös tränare Sam Hallam i C More.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!