A-
A+

Röglestjärnan: "700 kilo lättade från axlarna"

Rögleforwarden Anton Bengtsson jublar med sina supportrar efter 5–2 borta mot Malmö i Skånederbyt.
Rögleforwarden Anton Bengtsson jublar med sina supportrar efter 5–2 borta mot Malmö i Skånederbyt.
IshockeyTT

Rögle lyfter mot slutspel efter en ruggig effektivitet i Skånederbyt borta mot Malmö.

Största måljublet kom från Anton Bengtsson – som hittade rätt efter en tung säsong.

Det var väl ungefär 700 kilo som lättade från axlarna, säger landslagsforwarden efter 5–2-segern.

Annons

Annons

Tre mål på matchens sex första skott. Mål på första avslutet i mittenakten. Och ett mål på de tre första skotten i den tredje perioden.

Rögle var osannolikt effektivt i Skånederbyt borta mot SHL-jumbon Malmö. Totalt avlossade bortalaget endast 18 skott mot Brandon Maxwell i Malmömålet inför 9 513 åskådare, men segersiffrorna skrevs till 5–2.

Var laddade

Vi var väldigt effektiva, men på något sätt kändes det innan i gruppen. Det var väldigt laddat och jag tycker att vi kommer ut och gör det bra där i början, säger Rögleforwarden Anton Bengtsson.

Adam Tambellini, Oskar Stål-Lyrenäs och Michael Kaplan visade vägen i den första perioden. I den andra akten var det Adam Edström som nätade för Ängelholmsklubben innan Anton Bengtsson fastställde segern till 5–2 i slutperioden.

Det var 29-åringens blott femte mål (och nionde poäng) för säsongen och fullträffen betydde mycket.

Det var väl ungefär 700 kilo som lättade från axlarna kanske. Det har varit en tung säsong för egen del och jag har kämpat som fan med det. Det har kanske satt sig lite i huvudet, man tänker lite för mycket, säger Bengtsson.

Annons

Annons

Rifalk storspelade

TT: Fick du med dig energi från landslagsspelet med Tre Kronor förra veckan där du också gjorde mål?

Ja, verkligen. Just att komma iväg lite från vardagen och spela hockey utan att egentligen känna någon press. Bara komma ut och känna glädjen för hockey. Jag tycker att jag har tagit med mig det hem.

Malmö dominerade stora delar av matchen, men fick endast hål på Christoffer Rifalk två gånger. Närmare än 2–4 kom aldrig hemmalaget när Röglemålvakten räddade 34 av 36 skott.

Måste gilla läget

Fantastiskt bra. Han räddar oss i början av matchen, gör några jättebra räddningar och spelar stort egentligen hela matchen, säger Bengtsson.

Rögle tog SM-silver 2021 och vann grundserien i fjol innan det tog slut mot det slutliga guldlaget Färjestad i SM-semifinalen. Denna säsong har det gått tyngre, men nu är Ängelholmsklubben på slutspelsplats med nio matcher kvar att spela.

Man måste gilla det här läget. Sedan är det så klart väldigt mycket press också, men jag tycker att vi har en fantastisk sammanhållning i gruppen som gör att det blir en ganska lätt stämning i omklädningsrummet, säger Bengtsson.

För jumbon Malmö krävs det nog ett mirakel för att undvika kvalspel för nytt SHL-kontrakt. Laget har tio poäng upp till HV71 på säker mark.

Jag tycker att de får några enkla mål och det straffar oss hårt, säger Malmötränaren Tomas Kollar om förlusten mot Rögle.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.