Rolfö jagar trippel när Champions League avgörs

Fridolina Rolfö, här i landslagets träningsställ, och hennes Wolfsburg siktar på att fullända säsongen med en Champions League-seger. Arkivbild.
Fridolina Rolfö, här i landslagets träningsställ, och hennes Wolfsburg siktar på att fullända säsongen med en Champions League-seger. Arkivbild.
FotbollTT

Efter triumferna i ligan och i cupen siktar Wolfsburg på trippeln.

Jakten på Champions League-titeln inleds med kvartsfinal mot Glasgow City.

Vi vill ha alla tre, säger anfallaren Fridolina Rolfö.

Annons

Annons

Precis som för herrarna blir damernas Champions League-slutspel en komprimerad version av hur det brukar vara.

I stället för hemma- och bortamatcher blir det enkelmöten, neutral plan, tomma läktare och spel i spanska städerna San Sebastián och Bilbao.

För Fridolina Rolfös Wolfsburg gav lottningen i juni ett perfekt upplägg.

Den tyska storklubben kommer att spela alla sina matcher i San Sebastián – om laget avancerar till final, vill säga – och dessutom väntar det på pappret enklaste motståndet i kvartsfinalen: Glasgow City.

Vi har vunnit ligan, vi har vunnit cupen och det är inget vi hymlar med om att vi ska försöka vinna Champions League också. Klubben satsar på det och det gör vi spelare också, säger Rolfö.

"Favorit"

TT: Vad vet du om Glasgow?

Inte särskilt mycket. Men det är ett lag som har gjort en del värvningar och man märker att de satsar. De har också tagit sig till kvartsfinal, det är ett bra fotbollslag men på pappret ska vi vara favorit i den matchen.

TT: Vad måste ni göra för att klara av trycket som favorit?

Göra det vi är bäst på, spela fotboll. Vi har många bra kvaliteter och vi har varit väldigt effektiva och det tror jag att vi behöver ta med oss till den här turneringen, att vi skapar mycket målchanser och gör mycket mål.
Sedan behöver vi också vara stabila bakåt och hålla en hög lägstanivå. På det sättet hoppas jag att vi ska vinna mot Glasgow.

Annons

Annons

Stannar i San Sebastián

Den 26-åriga anfallaren – som gjorde två av målen i 5–2-segern i genrepet mot Frankfurt – lyfter även upp klubbens permanenta bas i San Sebastián som en favör gentemot de andra klubbarna.

Vi kommer att befinna oss där hela tiden och vi har också turen att spela i en och samma stad. Enligt lottningen blir det både kvartsfinal, semifinal och final – om vi håller ut hela vägen – i San Sebastián. Andra lag får resa i stället. Det är en fördel att vi får stanna på ett och samma ställe, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons