A-
A+

Rolfö opereras – två veckor före OS-kvalet

Fridolina Rolfö tvingas till operation. Arkivbild.
Fridolina Rolfö tvingas till operation. Arkivbild.
FotbollTT

Sveriges landslagsstjärna Fridolina Rolfö tvingas till operation, meddelar storklubben FC Barcelona.

Rolfö kommer att operera sin menisk i höger knä och det är oklart hur länge hon blir borta.

"Jag hoppas kunna vara tillbaka snart", skriver Rolfö på X, tidigare Twitter.

Annons

Operationen kommer att ske den 8 september och 29-åringen var en nyckelspelare i förbundskapten Peter Gerhardssons landslag som tog VM-brons i Australien och Nya Zeeland nyligen.

"Som ni vet så har mitt knä inte varit bra den senaste tiden, och nu har det nått till den punkten där jag tvingas till operation. Jag hade hoppats kunna starta säsongen med Barcelona och spela Nations League med Sverige. Men jag lovar att jag kommer heja och skrika mina lag till seger", skriver landslagsspelaren.

Rolfö var under mästerskapet öppen med att knät gjorde ont och yttern var osäker om hon skulle kunna spela hela fotbolls-VM.

Efter 2–0-segern i bronsmatchen mot Australien, där Rolfö gjorde ett av sina tre VM-mål, berättade hon mer om hur kämpigt det har varit.

Det har gått upp och ner. I dag var det inte perfekt, jag är trött efter ett långt mästerskap och jag känner att knäet inte är hundra. Jag är bara glad att det funkar, men det gör väldigt ont, sade hon.

Operationsbeskedet kommer med drygt två veckor kvar till nästa landslagssamling – som också är början på OS-kvalet. Den 22 september ställs Sverige mot världsmästarna Spanien i Nations League-gruppspelet i Göteborg – troligtvis utan Fridolina Rolfö.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.