Rolfö sköt Wolfsburg till CL-final: "Otroligt"

Fridolina Rolfö firar efter sitt matchavgörande 1–0-mål i Champions League-semifinalen mot Barcelona.
Fridolina Rolfö firar efter sitt matchavgörande 1–0-mål i Champions League-semifinalen mot Barcelona.
FotbollTT

Det var inte Fridolina Rolfös vackraste mål.

Men det var ett av de allra viktigaste.

Svenskans 1–0 mot Barcelona skickade Wolfsburg till final i Champions League.

Det säger en hel del om klubben att vi lyckas vinna även om vi inte gjorde vår bästa match, säger Rolfö.

Annons

Annons

Wolfsburg är klart för klubbens femte final i Champions League efter tisdagskvällens seger mot Barcelona i spanska San Sebastián. På söndag väntar vinnaren i den andra, helfranska, semifinalen mellan de senaste fyra årens vinnare Lyon, och Paris Saint-Germain.

Fridolina Rolfö drömmer om att äntligen peta ner Lyon från fotbollstronen.

Det är svårt att veta redan nu vad som krävs i finalen men jag tycker att vi är väldigt starka fysiskt. Förhoppningsvis är vi starkare än dem (Lyon) över 90 minuter, säger Rolfö i den officiella segerintervjun.

"Känns otroligt"

Under semifinalens 57 första matchminuter bjöd däremot inte Wolfsburg på särskilt imponerande fotboll. Den tyska giganten hade förtvivlat svårt att få grepp om matchen, stressade både av Barcelonas flinka kortpassningsspel och av den höga spanska pressen.

I den 58:e var allt sådant ändå glömt. Svenja Huth fick bollen till höger om straffområdet, slog in den lågt framför mål och fick se Barcelonas Andrea Pereira rensa bollen rakt upp i luften. Wolfsburgs Ewa Pajor försökte sig på en cykelspark, men fick ingen ordentlig träff. Det gjorde desto mindre då bollen i stället hamnade framför fötterna på Fridolina Rolfö som hade en enkel match att trycka in 1–0 från en halvmeter.

Så många fler väldigt klara målchanser hade inte Wolfsburg under semifinalen, men Rolfös fullträff räckte för att säkra finalplatsen.

Det känns otroligt, vi är väldigt glada över resultatet och över att ha nått finalen, säger Rolfö.
Det säger en hel del om klubben, att alla vill vinna och har en stark vinnarmentalitet. Det var verkligen ett styrkebesked, även om vi inte gjorde vår bästa match i dag så lyckades vi vinna. Vi hade lite tur, men jag är ändå väldigt stolt över att vi klarade det.

Annons

Annons

Norsk dubbelmiss

För Barcelona var det inte mycket till tröst att det mesta i spelet imponerade, när effektiviteten inte gjorde det.

Norskan Caroline Graham Hansen hade två riktigt bra chanser att göra mål. I den 41:a minuten gjorde hon det mesta rätt när hon dribblade sig in i straffområdet och sköt, men fick se bollen slinka strax utanför stolpen.

Ett ännu bättre läge fick hon i den 51:a minuten, när hon blev helt frispelad av Jennifer Hermoso. Men trots helt öppet läge mot målvakten fick norskan av någon anledning för sig att leta passning i stället för skott, och chansen gick om intet.

Barcelona hade också goda skäl att hysa visst agg mot domaren redan i den 13:e minuten. Då studsade en hörna upp på Wolfsburgsbacken Kathrin Hendrichs utsträckta arm, och anspråken på straffspark var inte svåra att förstå.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons