Ronaldo ska stoppas: "Vet vad han är bra på"

Pontus Jansson.
Pontus Jansson.
FotbollTT

Olivier Giroud, Antoine Griezmann och Kylian Mbappé i lördags.

För Pontus Jansson väntar nu dueller mot Cristiano Ronaldo & Co.

Försvarar man kollektivt blir det lättare för individen också, säger mittbacken inför Sveriges Nations League-möte med Portugal.

Annons

Annons

Stångandet och kamperna mot fransmännen i lördags fick förbundskapten Janne Andersson att kalla "mittlåset" – ett ord som enligt Andersson var mer vanligt på 1970-talet – för "en gedigen insats".

Det är precis vad mittbackarna Victor Nilsson Lindelöf och Pontus Jansson återigen måste lyckas med när Portugal och Cristiano Ronaldo väntar på Friends arena på tisdag.

"Kollektiva och laget"

Jag går inte ut och tänker att jag ska spela en mot en mot Mbappé, och att jag måste vara bättre än honom, säger Jansson.
Nu är det mer för det kollektiva och laget i sig, hur bra kan vi stå upp mot de här länderna som grupp och som lag?

29-årige Jansson förklarar vidare att försvar sällan handlar om enskilda prestationer, utan att det hela tiden är summan av insatserna från alla spelare som blir avgörande hur lyckosamt och framgångsrikt ett lag kan bli.

Han säger att det har varit nyckeln för landslaget och att det av den anledningen kommer att ha stor betydelse även i Nations League-mötet med Portugal.

Annons

Annons

"Lättare för individen"

För mig är det viktigare att sätta det kollektiva, att vi försvarar bra som vi gjorde senast genom att använda mittfältare och anfallare. Försvarar man kollektivt blir det lättare för individen också, säger han.
Det blir samma nu, om Ronaldo spelar. Vi vet vad han är bra på och att han är en fantastisk spelare men om vi inte gör det kollektiv bra så blir det tuffare för individerna.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons