Ronaldos ersättare sänkte Sverige

Portugals Diogo Jota måljublar.
Portugals Diogo Jota måljublar.
FotbollLissabon, TT:s utsände

Det spelade ingen roll att Cristiano Ronaldo inte fanns på planen.

Hans ersättare Diogo Jota, 23, klev in och blev förgrundsfigur när Portugal vann med 3–0 mot Sverige i Lissabon.

Jag tror att vi nådde ett resultat som är ganska svårt mot ett motstånd som Sverige, säger Jota.

Annons

Annons

Svenskarna deppar.
Svenskarna deppar.

Cristiano Ronaldo blev matchhjälte med två mål på Friends arena för en månad sedan.

När han testades positivt för covid-19 dagen före hemmamatchen mot Sverige i Lissabon klev Liverpoolspelaren Diogo Jota in på hans plats.

Hur det gick?

Anfallaren blev tvåmålsskytt och spelade fram till det tredje, som Bernardo Silva enkelt placerade in.

"Väldigt stolt"

Individuellt är jag självklart nöjd med min prestation men resultatet är det viktigaste och i slutändan tror jag att vi nådde ett resultat som är ganska svårt mot ett motstånd som Sverige. Självklart känner jag mig väldigt stolt, säger Ronaldos ersättare.

Efter 21 minuter spelade Jota fram Silva efter att Pontus Jansson och Mikael Lustig gått på samma spelare och gett portugiserna ett öppet läge.

Strax före pausvilan löpte han in bakom Jansson och mötte Joao Cancelos inlägg och stötte in tvåan. När Sverige sedan jagade reducering kontrade han in trean med dryga kvarten kvar.

Annons

Annons

Fransk hjälp

Det är tungt såklart. Man vill inte åka hit och förlora med stora siffror, säger Viktor Claesson till TV4 efter matchen.
De får matchen dit de vill även om jag tycker att vi i första halvlek i alla fall kommer upp i en bra nivå. Men det räcker inte. Vi måste ha lite flyt och sätta våra chanser, och det har vi inte i dag.

Sverige är illa ute i Nations League. Efter 3–0-förlusten mot Portugal i Lissabon under onsdagskvällen har blågult nu fyra raka förluster i turneringen och är hotat att flyttas ner en division då det sämsta laget åker ur A-divisionen. Man kan dock tacka Frankrike och Kylian Mbappé som avgjorde sent, 2–1, borta mot Kroatien. Kroaterna har tre poäng till godo på Sverige med två matcher kvar att spela. Om en månad möts lagen i Stockholm.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons