A-
A+

Ruskväder drar in – stora mängder regn väntas

Stora regnmängder väntas i de östra delarna av Svealand under onsdagen. Arkivbild.
Stora regnmängder väntas i de östra delarna av Svealand under onsdagen. Arkivbild.
VäderTT

De som bor i Svealand gör bäst i att snabbt plocka fram regnjackan eller paraplyet. På onsdagen väntas ihållande regn som kan bli kraftigt med upp till 40 millimeter lokalt.

Annons

Annons

Under onsdagsdygnet drar ett rejält ruskväder in med omkring 20–30 millimeter regn i Svealand. Lokalt kan det bli ännu större mängder med runt 40 millimeter regn på ett dygn, vilket kan skapa problem med översvämningar på utsatta platser.

Det är främst i och kring östra Svealand som det ser ut att komma en hel del regn. I nuläget är det inte några varningar utfärdade från vårt håll, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Att det regnar så pass mycket under ett dygn är ovanligt i området den här årstiden.

I östra Svealand kommer det normalt runt 30–40 millimeter regn för hela maj. Så det skulle kunna komma en hel månads nederbörd under det här dygnet.

Även längre söderut i landet väntas regnskurar under onsdagen. De norra delarna får byar av regn eller, i norra fjällen, snö. Men det finns ljusglimtar för den som saknar solen.

Regnet rör sig bort under torsdagen, sedan börjar det stabiliseras. Under fredagen ser det ut som att det kan bli en del sol och högre dagstemperaturer. Längre västerut ser det ut att kunna bli mer sol än i de östra delarna av landet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!