A-
A+

Rydahl tror på bättre publiktryck i Karlstad

Gustav Rydahl tror på bättre publiktryck i Karlstad.
Gustav Rydahl tror på bättre publiktryck i Karlstad.
IshockeyTT

Det kokade i Luleås hemmaarena i den första SHL-finalen. När finalen fortsätter på måndag i Karlstad tror Färjestads Gustav Rydahl på ännu bättre tryck.

Det tror jag, eller det vet jag, säger Rydahl.

Annons

Annons

Det är två lag som inte hade varit i SM-final på många år. Luleås senaste finalframträdande var 2013 och Färjestads ett år senare.

I lördagens match, den första i bäst av sju finalmatcher, var ljudkulissen hög i Luleå. Och Luleåspelarna märkte av det.

Det var den bästa matchen jag har spelat här. Grymma känslor och de på läktarna var jättebra, sade Juhani Tyrväinen efter lördagens 4–1-seger.

"Väldigt bra fans"

På måndag kväll, 19.30, släpps pucken i Karlstad. Gustav Rydahl var såklart besviken efter Färjestads förlust i lördags, men han ser fram emot att få spela inför hemmasupportrarna.

Vi har väldigt bra fans och väldigt bra stöd. Det kommer bli väldigt bra tryck och det ska bli väldigt kul att spela framför hemmapubliken, säger han.

Han tror också att det kommer att vara bättre tryck i Karlstad än i Luleå i lördags.

Det tror jag, eller det vet jag, säger han.

Annons

Annons

Måste hitta tillbaka

Färjestads tränare Tomas Mitell sade på presskonferensen i lördags att starten på tredjeperioden blev förödande för laget då man släppte in två mål på 54 sekunder.

Gustav Rydahl är inne på att det blev en uppförsbacke för laget. Nu handlar det för Färjestad om att hitta tillbaka till vinnarspåret.

Man kan inte lägga sig ner och tycka synd om sig själv. Det gäller att investera i varje byte och verkligen kriga på. Det är många matcher kvar, säger han.

Färjestad hade sina chanser att ta ledningen. Vid likaläget i andra perioden hade man en hel del spel i Luleås zon, men man fick ingen belöning för mödan.

Jag tycker att vi får ner pucken bra i deras zon och skapar långa anfall. När vi väl får snurr blir det jobbigt för dem, men vi behöver få det lite oftare, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.