-
+

Ryggproblem stör Nadal före Australian Open

Rafael Nadal, i mitten, har ryggproblem och fick se sina spanska lagkamrater möta Australien i ATP Cup från sidan av tennisbanan.
Rafael Nadal, i mitten, har ryggproblem och fick se sina spanska lagkamrater möta Australien i ATP Cup från sidan av tennisbanan.
TennisTT-Reuters

Med bara sex dagar kvar till årets första grand slam-turnering i tennis tvingas världstvåan Rafael Nadal stå över en match, i lagtävlingen ATP Cup, på grund av ryggbesvär.

Annons

Annons

"Hej alla, vi har beslutat, Spaniens lag och mitt team, att jag inte ska spela den första matchen i ATP Cup här i Melbourne för jag är stel i nedre delen av ryggen", skriver spanjoren på Twitter.

Nadal skulle ha mött Australiens topprankade spelare Alex De Minaur i lagtävlingen, men den spanske tvåan Roberto Bautista får i stället möta De Minaur.

Nadal hoppas kunna spela igen på torsdag då Spanien möter Grekland.

Nadal har spelat en träningsmatch sedan han kom ut ur tvåveckorskarantänen, i fredags då han slog Dominic Thiem i två raka set.

Nadal är på jakt efter sin 21:a grand slam-titel.

Världsettan Novak Djokovic, som är ute efter sin nionde titel i Australian Open, visar dock väldigt god form inför mästerskapet i Melbourne. Han ledde Serbien till en 2–1-seger över Kanada i ATP efter att ha besegrat Denis Shapovalov i singel och sedan även vunnit dubbelmatchen, tillsammans med Filip Frajinovic.

Det var en bra start på säsongen, jag är väldigt nöjd, säger Djokovic.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss