-
+

Rysk tv: Putins palats är "en byggplats"

Palatsen som påstås tillhöra Vladimir Putin.
Palatsen som påstås tillhöra Vladimir Putin.
RysslandTT-AFP-Reuters

Statlig rysk tv har gjort ett reportage från den byggnad som regimkritikern Aleksej Navalnyj påstår vara ett palats byggt åt president Vladimir Putin.

Fel, konstaterar tv-bolaget. Det är en byggarbetsplats.

Annons

Annons

Rysslands president Vladimir Putin. Arkivbild.
Rysslands president Vladimir Putin. Arkivbild.

Den videofilm som Navalnyjs antikorruptionsorganisation publicerat om det så kallade Putin-palatset vid Svarta havet är nu uppe i över 100 miljoner visningar på nätet, enligt beräkningar på fredagen.

"Äger inte"

Filmen om en luxuös byggnad med strandtomt, omfattande skogsområden på bergssluttningar och extra tillbyggnader för en ishockeyplan under jord, kasino och amfiteater har lett till växande regimprotester.

President Putin har tvingats kommentera filmen, som han enligt egen utsago inte hade tid att se, med att vare sig han eller hans familj äger fastigheterna.

Den ryska tv-kanalen Mash undersöker byggnationen på plats i ett reportage som sändes på fredagen på sociala medier.

I reportaget säger man att inspelningsplatsen är densamma som i Navalnyjs film. Reportern får göra en rundtur på plats, och konstaterar att det rör sig om en byggarbetsplats.

Annons

Annons

Byggmaterial i röklounge

I rummet, som i Navalnyjs film beskrivs som en hookahlounge – en sal att röka vattenpipa i – står byggattiraljer samlade. Det som kallats ett vattendiskotek visar sig i Mashs reportage bestå av en tom fontän.

All den lyx som skulle finnas i den gigantiska byggnaden, den finns inte. Och det beror på att byggnaden är en enda stor byggplats, säger nyhetsuppläsaren när reportaget sänds på statliga kanalen Rossija-24.

Representanter för Navalnyjs organisation förnekar inte uppgifterna. Aleksei Navalnyj är själv fortsatt frihetsberövad av ryska myndigheter.

"(Mediebolaget) Mash bekräftar det som vi har skrivit, om reparationer och mögelskador. Tack, men det visste vi redan", skriver Maria Pevtjich, som arbetar på Navalnyjs organisation.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss