A-
A+

Ryskt tronskifte i konståknings-VM

Anastasia Misjina och Aleksandr Galliamov vann VM i paråkning i Globen.
Anastasia Misjina och Aleksandr Galliamov vann VM i paråkning i Globen.
KonståkningTT

Ryska paret Anastasia Misjina, 19, och Aleksandr Galliamov, 21, visade att meriter inte är allt när de skrällde och vann paråkningen i konståknings-VM i Globen.

Vi är väldigt överraskade att vi vann, jag vet inte vad vi ska säga för vi förstår det inte än, säger Misjina efter segern.

Annons

Annons

Efter det korta programmet låg Misjina/Galliamov på tredjeplats, men efter ett nästan perfekt genomfört program i friåkningen tog de unga ryssarna hem den sammanlagda segern.

Det mer meriterade ryska paret Jevgenija Tarasova och Vladimir Morozov som tagit två silver och ett brons i tidigare mästerskap, var på jakt efter det första guldet. Men i finalen kom de fyra – och blev sämst av de ryska paren.

Det tredje ryska paret i finalen, Aleksandra Boikova och Dmitrij Kozlovskij, tog nämligen bronsplatsen. De gick upp i ledning efter det korta programmet, men guldet föll dem ur händerna efter två misstag av Boikova i friåkningen.

Mellan de ryska paren klämde sig det kinesiska paret Sui Wenjing/Han Cong in på andraplats. Paret vann VM både 2017 och 2019, men fick nöja sig med silver i Globen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!