A-
A+

S-kvinnor kräver kvinnlig personal på Sis-hem

S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll. Arkivbild.
S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll. Arkivbild.
PolitikTT

För att öka tryggheten på Sis-boenden kräver S-kvinnor bland annat att isolering av barn förbjuds, att kunskapskraven för personalen höjs och att fler kvinnor anställs på Sis-hem för flickor.

Vi måste vara beredda att vända på varenda sten, säger S-kvinnors ordförande Annika Strandhäll.

Annons

Annons

Tidigare i veckan kom Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) med en rapport som bland annat visar att barn och unga på statliga ungdomshem, i synnerhet unga flickor, har utsatts för våld och otillåtna tvångsåtgärder.

Vi har som samhälle ett ansvar att se till att de här flickorna kan få rätt stöd, rätt behandling och kan vistas i en trygg miljö, säger Annika Strandhäll till TT.

Ett av S-kvinnors förslag handlar om att anställa fler kvinnor på Sis-hem för flickor. Enligt Strandhäll måste man titta på hur det ska genomföras.

Vi tror att det skulle vara ett sätt att öka tryggheten för de här flickorna, säger hon.

Annika Strandhäll har tidigare varit bland annat socialminister i tidigare statsministern Stefan Löfvens regering.

TT: Vad tänker du om Socialdemokraternas ansvar i den här frågan?

Naturligtvis har alla politiker ansvar för den här situationen och en skyldighet att vidta åtgärder. Just mot bakgrund av att vi hade fått larmsignaler om situationen på Sis-hem så tog den då sittande regeringen (som S satt i, reds anm) också initiativ till just att ge Ivo ett regeringsuppdrag att göra en fördjupad granskning. Det är ju detta resultatet som vi mottar här nu.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.