A-
A+

S:t Petersburg inför fler restriktioner

Det traditionella årliga studentfirandet i S:t Petersburg ställdes aldrig in, trots ökad smitta.
Det traditionella årliga studentfirandet i S:t Petersburg ställdes aldrig in, trots ökad smitta.
RysslandTT

Annons

Annons

Från och med den 13 juli kommer nya restriktioner att införas i S:t Petersburg i Ryssland. Det högsta tillåtna antalet besökare på tillställningar får inte överstiga 75 personer.

Undantaget är biografer, teatrar och konsertlokaler där det maximala antalet besökare inte får överstiga 1 500 personer, och maximalt 50 procent av vad lokalen rymmer.

På idrottsevenemang är inga besökare tillåtna. Andra restriktioner är förlängda fram till den 16 augusti, enligt lokala myndigheter.

För fjärde dagen i rad har Ryssland registrerat fler än 700 nya döda i coronasmittan per dag – vilket är det högsta antalet sedan pandemin började. Det är i Moskva och S:t Petersburg som smittan ökar som mest.

Sju EM-matcher i fotboll spelades i S:t Petersburg, däribland en kvartsfinal den 2 juli, där tusentals supportrar samlades på utomhusarenorna.

Trots den ökande smittspridningen i S:t Petersburg tillät myndigheterna också det traditionella årliga studentfirandet i slutet av juni då studenterna samlas på Palatstorget mitt i stan. Det tillåtna antalet besökare var 45 000 personer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!