A-
A+

S vill ta tillbaka kulturen

Nuvarande kulturministern Amanda Lind (MP) får godkänt av Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson för S: 'Men hade vi styrt kulturdepartementet hade samtliga reformförslag tagit utgångspunkt i att minska de ekonomiska skillnaderna.' Arkivbild.
Nuvarande kulturministern Amanda Lind (MP) får godkänt av Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson för S: "Men hade vi styrt kulturdepartementet hade samtliga reformförslag tagit utgångspunkt i att minska de ekonomiska skillnaderna." Arkivbild.
KulturTT

Socialdemokraternas största distrikt, Stockholm, driver på för omfattande förändringar i partiets nationella kulturpolitik, skriver Dagens Nyheter.

Annons

Annons

Inför höstens partikongress presenteras 25 reformförslag, däribland en ny stor medie- och kulturpolitisk utredning, ett återinförande av estetiska ämnen som obligatoriska på gymnasiet, fri entré på regionala museer, en produktionsrabatt för filmproduktion i Sverige, samt flera justeringar för att skapa tryggare anställningar för kulturarbetare.

En anledning till att partiet växlar upp sin kulturpolitiska agenda beror på Sverigedemokraternas aktiva intåg på området. Dessutom vill Stockholmsdistriktet att partiet återtar kulturministerposten.

Det parti som inte vill leda kulturdepartementet har ingen framtidsvision på området, säger Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson, till DN.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!