A-
A+

Så blir Seattles nya NHL-lag

En bläckfiskliknande varelse, så kalkad kraken, blir Seattles klubbnamn och symbol. Här laddar supportrar i Seattle inför expansionsdraften.
En bläckfiskliknande varelse, så kalkad kraken, blir Seattles klubbnamn och symbol. Här laddar supportrar i Seattle inför expansionsdraften.
IshockeyTT

Seattles laguppställning är klar. Adam Larsson och Calle Järnkrok tar plats i NHL:s nyaste lag.

Vi ville ha spelare med karaktär. Vi ville helt klart ha spelare som kämpar hårt, säger Seattles general manager Ron Francis, enligt Seattle Times.

Annons

Annons

Tampa Bays Yanni Gourde var kanske det främsta valet i den nyhetsfattiga expansionsdraftstillställningen. 29-åringen har vunnit Stanley Cup två år i rad med Tampa Bay, och stod för sex mål och en assist i årets slutspel. New York Islanders-anfallaren Jordan Eberle är också ett stornamn.

Jag ser supermycket fram emot att vara en del av det här nya laget, jag älskar passionen hos fansen här, säger Eberle i ett videomeddelande på Twitter.

Rutinerad Calgaryback

Från Colorado valde Seattle rutinerade Joonas Donskoi, framför lagets lagkapten Gabriel Landeskog. Den 29-årige finländaren har spelat 399 matcher, och stått för 78 mål och 108 assists under NHL-karriären.

Han får dock betraktas som att ingå i det unga gardet i jämförelse med Mark Giordano från Calgary, 37-årig lagkapten, som spelat samtliga 949 NHL-matcher i sitt Calgary.

Backen Adam Larsson förhandlade sig till ett fyraårskontrakt med Seattle och står tillsammans med Nashvilleforwarden Calle Järnkrok för svenskrepresentationen i klubben. Järnkrok stod för 15 mål förra säsongen, flest i Nashville tillsammans med Mikael Granlund.

Annons

Annons

Målvakt från Florida

Chris Driedger har chansen att få spela förstamålvakt, i och med flytten från Florida där han fått spela andrafiolen bakom Sergej Bobrovskij. Driedger var med på plats i Seattle för att prata med pressen, och beskriver flytten som en stor chans. Viss oro fanns att Seattle skulle välja Montreals toppmålvakt Carey Price.

Då hade det varit en liknande situation som den i Florida. Jag tänkte på det, men sedan sade jag: "Vet du vad, det spelar ingen roll. Jag kommer inte att oroa mig för det. Jag kommer att spela på mitt sätt och göra vad jag ska för att vara framgångsrik", säger han till The Seattle Times.

Intressant att se blir om bröderna Hayden och Cale Fleury, från Anaheim respektive Montreal, möjligtvis kommer att bilda backpar. Men ingen av dem är att betrakta som några nyckelspelare, och kan eventuellt också komma att bytas bort.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!