Så ska Norge rädda handbolls-EM

Isabelle Gulldén i landslagströjan. Arkivbild.
Isabelle Gulldén i landslagströjan. Arkivbild.
HandbollTT

Handbollsförbundet i Norge ansöker om undantag från coronabestämmelserna i landet för att kunna arrangera damernas EM-turnering i december.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det är VG som rapporterar om försöken att komma runt de nuvarande norska reglerna, som säger att alla som har varit i närkontakt med en covid-19-smittad de senaste 48 timmarna måste sättas i tio dagars karantän. Om inget undantag görs kommer ett lag som drabbas av ett coronafall uteslutas ur EM, precis som lagets senaste motståndare. Samtidigt gäller andra regler i medarrangören Danmark, där Sverige ska spela sitt gruppspel.

Det är inte hållbart att spela ett EM på de premisserna, sade Sveriges förbundskapten Tomas Axnér i samband med att han presenterade truppen tidigare i veckan.

Norska handbollsförbundets förslag har skickats till kulturdepartementet, Helsedirektoratet och den norska folkhälsomyndigheten.

Vi har föreslagit en lösning där inte hela laget måste ut. Det handlar om isolering av aktuella spelare och utökad testning av alla andra involverade, säger Norges handbollsordförande Kåre Geir Lio enligt VG.

Om några dagar hoppas man ha svar och därefter väntas europeiska handbollsförbundet, EHF, besluta om det är möjligt att arrangera EM i Norge.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons