Så ska Toivonen fira: "En bättre flaska rött"

Malmö FF och anfallaren Ola Toivonen kan till helgen säkra SM-guldet. MFF leder allsvenskan med tio poäng med fyra matcher kvar att spela. Arkivbild.
Malmö FF och anfallaren Ola Toivonen kan till helgen säkra SM-guldet. MFF leder allsvenskan med tio poäng med fyra matcher kvar att spela. Arkivbild.
FotbollTT

Åka hem och spela tv-spel eller öppna en bättre flaska rödvin.

Hur Malmö FF-spelarna kommer fira ett SM-guld utan sina supportrar skiljer sig åt.

Nu är jag ju 34 år och spelar inte Fifa, säger MFF-anfallaren Ola Toivonen.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Vinner Malmö FF hemma mot Sirius på söndag är klubbens 21:a SM-guld säkrat – trots att tre omgångar återstår av allsvenskan.

Guldet får dock firas på ett publikfritt stadion och att möta tusentals supportrar på något torg i Malmö är inte heller aktuellt på grund av pandemin.

"Blir annorlunda"

Det blir som med hela säsongen. Firandet blir annorlunda och man hade gärna haft med många andra, som barn och flickvänner. För de har gjort mer än vanligt ett sådant här år och de har inte fått se en enda match utan har fått sitta hemma och ta hand om alla andra. Ett konstigt år som blir firat på ett konstigt sätt också, säger Jo Inge Berget.

Efter derbysegern mot Helsingborg i måndags sade den 21-årige mittbacken Anel Ahmedhodzic att han skulle fira ett eventuellt SM-guld med att sticka hem och spela tv-spelet Fifa. Den 30-årige Berget verkar inte vara inne på samma linje.

Förhoppningsvis blir det guld på söndag och då får vi väl fira det lite, men som situationen är nu blir det väl inget större firande. Man får väl sitta kvar ett tag i omklädningsrummet. Så han (Ahmedhodzic) får vänta lite med att gå hem och spela Fifa, säger norrmannen med ett leende.

Anfallaren Ola Toivonen lär inte heller tillbringa en eventuell guldkväll framför tv-rutan med en spelkontroll i händerna.

Nu är ju jag 34 år och spelar inte Fifa. Det blir väl någon härlig flaska rött i soffan, säger Toivonen.

Med fyra omgångar kvar att spela har MFF 53 poäng och leder allsvenskan tio poäng före tvåan Elfsborg. Där bakom skuggar Djurgården på 42 poäng och Häcken på 41 poäng.

Annons

Annons

Klart innan matchen?

Utgångsläget gör att skåningarna kan ha säkrat Lennart Johanssons pokal redan innan söndagens match mot Sirius, som har avspark klockan 17.30. Ska det bli ett faktum krävs det följande utfall i övriga matcher:

+ Elfsborg förlorar borta mot Falkenberg på lördagen. Även vid kryss är Boråslaget i praktiken borta från guldstriden eftersom laget – förutom nio poäng – har 19 mål att ta in på MFF.

+ Häcken tappar poäng hemma mot Östersund på lördagen.

+ Djurgården tappar poäng hemma mot AIK. Stockholmsderbyt har avspark klockan 14.30.

Hur MFF kommer att fira ett eventuellt SM-guld på söndag är i dagsläget inte klart.

Vi har satt oss i en väldigt fin position att vinna ännu ett SM-guld men ingenting är klart. Om det kommer bli ett guldfirande på söndag kommer vi ta hänsyn till corona och de restriktioner det innebär, säger presschefen Peter Sohlmér till TT.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons